Dicle Üniversitesi Eski Mezunları Diyarbakır'da Buluştu

Dicle Üniversitesinden (DÜ) mezun olan ve Türkiye'nin farklı illerinde görev yapan savcı, hakim ve avukatlar, Diyarbakır'da bir araya geldi.

Hukuk Fakültesi'nden 2014 yılında mezun olan arkadaşlar, Diyarbakır'ı yeniden görmek, tarihi mekanları gezmek ve yemek lezzetini tatmak için buluştu.

Öğrenciliklerinin geçtiği Hukuk Fakültesi kampüsünde buluşan arkadaşlar, her yerinde anılarının bulunduğu kampüsü gezerek fotoğraf çektirdi.

Av. Hüseyin Denli, yaptığı açıklamada, üniversite arkadaşlarıyla buluşmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin her köşesinden turizmcilerin gelip Diyarbakır'ın tarihi ve turistik güzelliklerini görmesi gerektiğini dile getiren Denli, şöyle konuştu:

"Özellikle şehir dışından gelen arkadaşlarımız Diyarbakır'ın daha fazla tanıtılması gerektiğini düşünüyorlar. Turizm anlamında hak ettiği noktaya gelmesini istiyorlar. Herkesi Diyarbakır'ın güzelliklerini görmeye davet ediyoruz. Arkadaşlarımız da kente daha sık gelmeye çalışacaklar ve yakınlarını da buraya davet edecekler."

- "Diyarbakır'ın turizm elçileri"

Diyarbakır'a daha çok yatırım yapılmasını ve sürekli güzelliklerle anılmasını istediklerini belirten Denli, kentin adının turizm anlamında öne çıkması gerektiğini vurguladı.

Denli, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Diyarbakır tarihi, kültürü ve lezzetli yemekleri ile ön planda. Bizler de özlem gidermek amacıyla bir araya geldik. Kentin tarihi yerlerini gezip Diyarbakır'ın lezzetli ciğerini tadacağız. Arkadaşlarımın hepsi Diyarbakır'ın turizm elçileridir. Kendilerine bu adı veriyorlar."

Kaynak: AA