5. Uluslararası Geleneksel Ve Yöresel Değerler Sempozyumu

5. Uluslararası Geleneksel ve Yöresel Değerler Sempozyumu, Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde başladı.



İlçedeki termal bir otelde başlayan sempozyumun açılışına, Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, AK Parti Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, İlçe Kaymakamı Eflatun Can Tortop, Belediye Başkanı Mustafa Çöl, ilçe protokolü ve çok sayıda akademisyen katıldı.

Sempozyumun açılışında konuşan Vali Tutulmaz, Afyonkarahisar'ın turizmin parlayan yıldızı olduğunu söyledi.

Kentin tarihi değerlerini dile getiren Tutulmaz, şöyle konuştu:

"Osmanlının, Selçuklunun ve daha öncesi Friglerin önemli etkinliklerinin olduğu bir yerdir Afyonkarahisar. Kültürel değerlerimizle yine bulunduğu coğrafyanın bir sonucu olarak çok yönlü medeniyetlerin etkisinde kalarak kaynaşmış, içselleşmiş bir sürü değere sahip bir ildir. Sayısız ve birbirinden eşsiz değerlerimizi zaman içerisinde turizmin diğer alanlarıyla harmanladığımız bu topraklarda böyle bir sempozyumun yapılıyor olması bizim açımızdan önemlidir."

- Yerel daha ön plana çıkarıldı

Afyonkarahisar'ı çekici kılan yerel özellikleri ve yerel değerleri olduğunu aktaran Tutulmaz, kentin birçok alanda tarih, kültür, doğa, termal, sağlık ve spor turizmi açısından önemli bir yerde olduğuna değindi.

Küreselleşmenin etkisiyle dünyanın küçük bir köy haline geldiğini ifade eden Tutulmaz, "Ancak zaman içerisinde şunu da gördük ki globalleşmenin olumsuzlukları, bizim yereli daha ön plana çıkarmamızı sağladı. Şimdi bununla ilgili olarak globalleşme gibi bir kavram ortaya çıkmaya başladı. Yani yerel değerleri evrensel bir mantıkla korumak ve evrensel bir mantıkla bunları toplumun hizmetine sunmak gibi bir kavram gelişmeye başladı. Herhalde önümüzdeki süreçte de bunu göreceğiz. 5. Uluslararası Geleneksel ve Yöresel Değerler Sempozyumu'nun gerek ilimizin, gerekse de ülkemizin yerel değerlerinin korunması adına hayırlı uğurlu olmasını diliyorum." diye konuştu.

Kaynak: AA