Üniversite Öğrencilerine Yönelik Seminer

Elazığ Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce, Fırat Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Sosyal Hizmetler Bölümü öğrencilerine yönelik seminer düzenledi.

İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Sosyal Hizmetler Bölümü'nde gerçekleşen seminerde konuşan Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Suat Kenç, müdürlük olarak engelli, çocuk, kadın, yaşlı, şehit yakınları ve gazilerle ilgili önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Vatandaşları bilinçlendirmek için çeşitli kurslar düzenlediklerini aktaran Kenç, Aile ve Toplum Hizmetleri başlığı altında aileyi ilgilendiren konularda il genelinde 5 bin 674 kişiye kurslar verdiklerini kaydetti.

Kurumlarda kalan çocukların en iyi şeklide bakıldığını ifade eden Kenç, şöyle devam etti:

"Hali hazırda 120 çocuğa yatılı olarak bakım hizmeti sunulmakta olup bin 167 çocuk ise aile yanında desteklenmektedir. Koruyucu aile ve evlat edindirme hizmetleri de korunmaya muhtaç çocuklar için uygulanan diğer hizmet modelleridir. 37 çocuğumuz koruyucu aile hizmetinden yararlandırılmaktadır."

Yardıma ihtiyaç duyan her bireye bakanlık olarak el uzattıklarını belirten Kenç, 5 bakım merkezi ve huzur evinde engelli ve yaşlılara hizmet verildiğini bildirdi.

Kenç, "İlimizde 290 şehidimiz ve 297 gazimiz bulunmaktadır. Şehit ve gazi yakınlarımızdan 329 kişi öğrenim durumlarına göre çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilmişlerdir. İl Müdürlüğümüze bağlı Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi ile de bin 5 kişiye danışmanlık hizmeti sunulmuştur." diye konuştu.

Sosyal Hizmetler Bölümü Bölüm Başkanı Doç. Dr. Rıfat Bilgin ise, sosyal hizmetin önemine değinerek, bu eğitimden dolayı emeği geçenlere teşekkür etti.

Kaynak: AA