Sarıgöl'de Uyuşturucuyla Mücadale Semineri

Sarıgöl İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından madde bağımlılığıyla mücadele semineri verildi.

Sarıgöl Belediye Konferans Salonundaki seminerde konuşan doktor Ceyda Göztepe, sigaraya küçük yaşlarda başlamanın çocukların sigara içerek büyüdüklerini sanmalarından kaynaklandığını savundu.

Göztepe, sigara içenlerin uyuşturucu madde kullanmaya daha meyilli olduğunun bilimsel araştırmalarla ortaya konduğunu belirterek, uyuşturucu ve zararlı maddeyle mücadelenin sigara kullanımından başlaması gerektiğini ifade etti.

Sarıgöl İlçe Sağlık Müdürü Dr. Cenk Uğur Çelik de uyuşturucuyla mücadele eylem planı gereği bilgilendirme etkinliklerinin devamlı olacağını dile getirerek, "İlçemizdeki orta dereceli okullarda uyuşturucuyla mücadele konulu seminer vermeye başladık. İlçedeki okul müdürleri, rehber öğretmenler ve daire amirleri de katıldı. Broşürler dağıttık. Amacımız uyuşturucuyla mücadele etmek, gençlerimizi uyuşturucu batağına düşmeden kurtarmaktır." dedi.

İlçe Sağlık Müdürlüğünün verdiği uyuşturucuyla mücadele eğitimine Sarıgöl Kaymakamı Çetin Kılınç, daire amirleri, okul müdürleri ve rehber öğretmenler katıldı.

Kaynak: AA