Adana'daki Cinayet Davasında Karar

Tartıştığı kişiyi tabancayla vurarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanık toplam 22 yıl hapis cezasına mahkum edildi.

Adana'da "yan bakma" meselesinden çıkan tartışmada bir kişiyi tabancayla öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanık toplam 22 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Adana 6. Ağır Ceza Mahkemesindeki karar duruşmasına tutuklu sanık Yusuf Kutluay, tutuksuz Kenan S. ile müştekiler ve tarafların avukatları katıldı.

Dava dosyasında araştırılacak başka husus olmaması üzerine mahkeme savcısı esas hakkındaki mütalaasını verdi.

Savcı, Kutluay'ın "kasten öldürme, tehdit ve silah bulundurma", diğer sanığın ise "yaralama" suçundan cezalandırılmalarını istedi.

Daha sonra müştekiler ile sanıklara söz verildi.

Öldürülen Fikri Durmaz'ın eşi Elif Durmaz, sanık Kutluay'dan şikayetçi olduğunu belirterek, "Ben bu olayların üzerine sadece eşimi değil bebeğimi de kaybettim. En ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum." dedi.

Sanık Kutluay ise olay nedeniyle pişman olduğunu belirterek, "Keşke böyle bir şey olmasaydı. Ben vurmak istemedim. Sadece gitmesini istedim. Küfür edince koştum. Rastgele ateş ettim, ara sokakta karşılaştığımızda istesem vururdum, eğer hedef gözetmiş olsaydım 5 metreden vurabilirdim. İsteyerek öldürmedim." dedi.

Diğer sanık ise ölen Durmaz'a vurmadığını belirterek, beraatını talep etti.

Mahkeme heyeti, Kutluay'ı "adam öldürme" suçundan önce müebbet hapis cezasına mahkum etti. Cinayetin karşı tarafın haksız tahriki sonucu meydana geldiği iddiasıyla sanığın cezası 18 yıla indirildi. Kutluay'a ayrıca "silahla tehdit ve silah bulundurma" suçlarından da 4 yıl hapis cezası daha verildi.

Toplam 22 yıl hapse mahkum edilen sanığın tutukluluğunun devamı da karara bağlandı.

Tutuksuz Kenan S'ye ise "basit yaralama" suçundan bin 500 lira adli para cezası verildi.

Merkez Yüreğir ilçesi Akıncılar Mahallesi'nde 2 Kasım 2017'de Fikri Durmaz ile tanımadığı bir kişi arasında "yan bakma" meselesinden tartışma çıkmış, tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Durmaz tabancayla vurulmuştu. Hastaneye kaldırılan Durmaz, hayatını kaybetmişti.

Kaynak: AA