Mardin'de İtfaiye Haftası Kutlaması

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığınca, 25 Eylül-1 Ekim tarihlerinde kutlanan İtfaiye Haftası dolayısıyla programlar düzenlendi.

Programlarda, Artuklu, Kızıltepe, Nusaybin, Derik ve Midyat Grup Amirlikleri başta olmak üzere diğer grup amirlikleri, öğrenciler tarafından ziyaret edildi. İtfaiyenin çalışmaları hakkında bilgilendirilen öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Vali Mustafa Yaman, 24 saat boyunca hiç durmadan vatandaşın yardımına koşan itfaiye ekiplerine teşekkür etti.

İtfaiye Haftası kapsamında grup amirliklerini ziyaret eden çok sayıda öğrenciyi bilgilendirdiklerini aktaran Yaman, şöyle devam etti:

"İtfaiye Haftası kapsamında grup amirliklerimiz tarafından birçok program düzenlendi. Bu programlardan en anlamlısı, geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizin yangın ve diğer kazalar hakkında bilgilendirilmesi oldu. Bunun yanında yine öğrencilerimize çeşitli hediyeler verdik. İtfaiye, aldığımız yeni araçlarla sadece yangınla mücadele etmiyor. Kaza, anız yangınları, hayvan kurtarma operasyonları gibi birçok olayda itfaiyemizi görüyoruz."

Yeni itfaiye binasının kısa zamanda bitirilerek hizmete alınacağını kaydeden Yaman, "Şehrimizin güvenliği, huzuru ve rahatı için Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı olarak çalışmalarımız devam edecek." dedi.

Kaynak: AA