Mersin'de Asayiş

İçel'de Akdeniz İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin ilçe genelinde gerçekleştirdiği operasyonlarda birçok suçtan aranan 48 şüpheli yakalandı.

İçel İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Akdeniz İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri kaçak ve sahte alkol satışı yapan şahıslara yönelik yaptığı çalışmada, Ş.G'nin tekel büfesinde satışa hazır 55 şişe içki ele geçirildi. Şüpheli hakkında işlem yapıldı.

Yine ekiplerin kaçak sigara satışı yapanlara yönelik başlattığı çalışmada, kent genelinde A.A, Ş.A, S.A, D.A. ve M.A. isimli şahısların organize olarak doğu illerinden getirdikleri sigaraları piyasaya sürdükleri belirlendi.

Gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda 6 bin 135 paket gümrük kaçağı bandrolsüz sigara, 8 bin 60 dal içime hazır hale getirilmiş makaron ve 60 kilogram faturası olmayan kıyılmış tütün ele geçirildi. 6 şahıs hakkında işlem yapıldı.

Ekipler, bir kız çocuğunu taciz eden Y.Ş. ile kasten yaralama, tehdit ve gasp olayının şüpheli firarileri G.O, İ.Y. ve E.Ü. isimli şahıslarla ekiplerin dur ihtarına uymayan kaçan 1 aracı yakaladı. Yapılan aramada 1 ruhsatsız pompalı tüfek ele geçirildi.

Karacailyas Mahallesi'nde bir bahçeden 170 kilogram limon çalan şüpheliler G.D. ve S.K. de gözaltına alındı.

Hal Mahallesi'nde bulunan kamuya ait binadan hırsızlık yapan A.E. ve M.E. isimli şüpheliler suçüstü yakalandı. Yine ekipler 3 çalıntı araç ele geçirip, şüpheli şahıslar hakkında da işlem yaptı.

Gerçekleştirilen operasyonlarda birçok suçtan haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 48 şahıs yakalandı.

Kaynak: AA