İŞKUR Annelere Kreş Desteği Verecek

Mardin'de Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğünce, İŞKUR İşbaşı Eğitim Programına katılan annelere çocukları için kreş desteği verileceği bildirildi.

İŞKUR İl Müdürü Mehmet Akın, yaptığı açıklamada, İŞKUR tarafından istihdamın korunması ve artırılmasına, işsizlerin mesleki niteliklerinin geliştirilmesine, işsizliğin azaltılmasına ve özel politika gerektiren grupların iş gücü piyasasına kazandırılmasına yardımcı olmak üzere mesleki eğitim kursları ve işbaşı eğitim programları uygulandığını kaydetti.

İşe İlk Adım Projesi ile Türkiye genelinde 5 bin gencin, İşte Anne Projesi ile Türkiye genelinde 5 bin kadının istihdama katılımını hedeflendiğini kaydeden Akın, proje kapsamında kadınlara öncelikli olarak danışmanlık hizmeti verileceğini, eğitim aldıktan sonra İş başı Eğitim Programı veya Mesleki Eğitim kurslarından faydalanacaklarını, daha sonra da kalıcı olarak istihdamlarının hedeflendiğini bildirdi.

Akın, "İş kulübü eğitimini tamamlamış olan kadınlardan kurs ve programlara katılanlara günlük 70 lira harçlık verilecek. Çocuk bakım desteğinden yararlanma şartlarını taşıyanlara ayrıca 400 lira bakım desteği de verilecektir. Ayrıca Ustalardan Çıraklara Geleneksel Meslek Mirasımız Programı gelecek olan teklifler doğrultusunda uygulamaya konulacaktır." dedi.

Kaynak: AA