Muratpaşa'ya Yörük Parkı Kurulacak

Muratpaşa ilçesinde 14 dönümlük alanda Yörük Kültür Parkı inşa edileceği bildirildi.

Muratpaşa Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Sedir ve Cumhuriyet mahallelerinin kesiştiği Akın Caddesi üzerinde Yörük Kültür Parkı'nın inşa edilmesi için çalışmalara başlandı.

Yaklaşık 14 dönümlük alanda inşa edilecek park için Muratpaşa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri alanda teknik çalışmalarını tamamladı. Parkın proje aşamasından inşaatına tüm iş ve işlemleri Muratpaşa Belediyesinin ilgili birimlerince gerçekleştirilecek.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, parkın Antalya'da ve Türkiye'nin farklı noktalarında yaşayan Yörüklerin birlik ve beraberliğinin sembolü olacağını bildirdi. Her yıl düzenledikleri Yörük Çalıştayı başta olmak üzere, Yörük kültürünün sahip olduğu değerleri koruyarak gelişmesi için mücadele verdiklerini belirten Uysal, şunları kaydetti:

"Gazi Mustafa Kemal, Toros Dağları'nda Yörük obalarından yükselen dumanlarını ülkemizin birlik ve beraberliği ve ilelebet var olacağının işareti olarak göstermişti. Artık o yüce dağların başına yeniden Yörük çadırları dikecek değiliz ama zihnimizdeki, ruhumuzdaki, benliğimizdeki Yörük çadırlarını asla kaldırmamamız gerekir. Türkiye, erdemli, namuslu, çalışkan, geleceği kucaklayan, doğruyu ve eğriyi bilen, insanı, vatanını ve milletini seven nesillerin omzunda yükselecek. Biz birbirimizden güç alıyoruz, Yörük kültürümüzün öğrettiği düsturlardan güç alıyor ve geleceğe doğru yürüyoruz."

Kaynak: AA