Cizre'de Kapalı Rahim Alma Ameliyatı Yapıldı

Cizre Dr. Selahattin Cizrelioğlu Devlet Hastanesi'nde kapalı yöntemle rahim alma ameliyatı yapıldı.

Rahmindeki rahatsızlıktan şikayetçi olan 48 yaşındaki Nebahat Adıyaman'ın rahmi Cizre Dr. Selahattin Cizrelioğlu Devlet Hastanesi'nde yapılan kapalı ameliyatla alındı.

Başhekim Mehmet Hidayettullah Erzen, hastanede açık ve kapalı ameliyatlar yapıldığını, imkanların daha az olduğu ilçe devlet hastaneleri gibi yerlerde doktorun deneyimi ve tecrübesinin çok önemli olduğunu söyledi.

Kapalı ameliyatların daha çok üniversite veya eğitim araştırma hastanelerinde gerçekleştirildiğini kaydeden Erzen, bu ameliyatı ilçe devlet hastanesinde yapan ekibi kutladı.

Erzen, "Bu sayede hastamız da uzak merkezlere gitmekten kurtuldu. Hastamıza acil şifalar diliyorum." dedi.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Bilal İçer de kapalı rahim alınma ameliyatında hastanın iyileşme süresinin daha kısa olduğunu kaydederek, bu ameliyatın daha önce Şırnak ve ilçelerinin hiçbirinde yapılmadığını söyledi.

İçer, "Hastalar bu ameliyat için daha ileri merkezlere gitmekteydi. Bu ameliyatı ilçe şartlarında ilk kez gerçekleştirdik. 48 yaşındaki hastamızı başarılı bir şekilde ameliyat ederek taburcu ettik. Bu anlamda bu ameliyatın gerçekleşmesinde emekleri olan bütün hastane çalışanlarına teşekkür eder, hastamıza da acil şifalar dilerim." diye konuştu.

Kaynak: AA