Afyonkarahisar'dan Kısa Kısa

Altınokta Körler Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Hakan Erdoğan, 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Günü dolayısıyla basın açıklaması yaptı.

Erdoğan, dernek binasında yönetim kurulu üyeleriyle yaptığı açıklamada, kamuda ve sokaklarda engelsiz bir hayat sürmek istediklerini söyledi.

Beyaz Baston Gününün farkındalık için yapıldığını aktaran Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bizler beyaz baston kullanarak sokaklarda ilerleyebiliyoruz. Beyaz baston olmasının nedeni fark edilebilmektir. 5 parçadan oluşan beyaz baston bizim rahatlıkla yürüyebilmemiz için önemli. Kaldırımlarda engelsiz olmak istiyoruz. Araçların yürüme alanlarımıza park edilmemesini istiyoruz. Esnafın kaldırımlara eşya ve malzeme koymaması bizim engelsiz yürümemiz için çok önemli. Biz duyarlılık istiyoruz."

- Başmakçı’da futbol sahası açıldı

Başmakçı ilçesinde belediye tarafından yaptırılan yeni futbol sahasının açılışı gerçekleştirildi.

Yeni futbol sahasının açılış maçında Başmakçı Belediyespor ile Evciler Belediyespor takımları karşılaştı.

Başmakçı Belediye Başkanı Aynan Gönüllü, karşılaşma öncesi yaptığı konuşmada, vatandaşları spora teşvik etmek ve sağlıklı yaşamlarına katkı sağlamak adına tesisin yapıldığını belirterek, “Başmakçı Belediyesi olarak spora katkımız her zaman büyük olmuştur. Gençlerimizin spor yapabileceği, ilçemizdeki takımların müsabakalarını oynayabileceği bir yer yoktu. Biz bu açığı şimdi kapattık." ifadelerini kullandı.

Gönüllü, karşılaşma sonunda tüm futbolculara plaket takdim etti.

- Başmakçı'da "Kardeşlik ve Birlik Ruhu" programı

Başmakçı Belediyesi'nce düzenlenen ’"Kardeşlik ve Birlik Ruhu’" isimli programa, Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu konuk oldu.

İlçe meydanında düzenlenen programa, Dinar İlçe Kaymakamı Selami Kapankaya, Başmakçı Belediye Başkanı Ayhan Gönüllü, İlçe Müftüsü Zafer Yıldız, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur'an tilavetiyle başlayan programda konuşan Hatipoğlu, dünya hayatında zamanın nasıl değerlendirilmesi konusunda bilgiler vererek, "Bizi burada buluşturan Başmakçı Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Kültürel faaliyetlerinden dolayı çalışmalarında başarılar diliyorum. İnşallah bu hizmetler daim olur." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA