Burdur'da 130 Santimetrelik Damatla, 121 Santimetrelik Gelin Evlendi

Damat İmran Uğur: 'Mutluyuz, boyu boyuma, huyu huyuma birini sonunda buldum.' Gelin Cansu Uğur: 'En önemli özelliği güler yüzlü ve merhametli olması. İkimiz de eşit şartlardayız. İlişkimizi tanımlayan en güzel kelime aşk.'

Burdur'da 130 santimetre boyundaki damatla, 121 santimetre boyundaki gelin dünya evine girdi.

Merkeze bağlı Suludere köyünde oturan doğuştan akondroplazi (kol ve bacak kemiklerinin uzamaması) hastalığı olan 1,30 metre boyundaki İmran Uğur, aynı hastalıktan dolayı 1,21 metre boyunda olan Cansu Uğur'la evlendi.

İlk görüşte birbirlerine aşık olan ve kısa bir süre sonra evlenen çiftten Burdur Devlet Hastanesinde tıbbi sekreter olarak çalışan 36 yaşındaki damat Uğur, düğün sonrası evlerinde AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşini Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde gördüğünü, ilk görüşte aşık olduğunu söyledi.

Halk arasında "cücelik" diye tabir edilen hastalıktan dolayı normal insanlara göre evlenmelerinin daha zor olduğunu belirten Uğur, "Cansu'yla tanıştık ve ona aşık oldum, o da bana aşık oldu." dedi.

Uğur, birbirleriyle tanıştıktan 6 ay sonra evlendiklerini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Mutluyuz, boyu boyuma, huyu huyuma birini sonunda buldum. Çok sevinçliyim, neşeliyim. Ben 1,30 metre boyundayım eşim de 1,21, birbirimize yakınız. Tabii Allah'tan gelen bir durum ancak biz hayatı seviyoruz, kendimizle barışığız. İnsanların bize farklı gözle bakmasını da aştık, eşim de aştı. Çevremizdekiler tarafından sevilen insanlarız. Düğünümüz çok güzel oldu. Allah bizim gibi olan herkese evlenmeyi, mutlu olmayı nasip etsin."

28 yaşındaki gelin Cansu Uğur da Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi dahiliye bölümünde çalıştığını söyledi.

Aradığı kriterleri eşinde bulduğunu vurgulayan Uğur, "Ruh ikizimi bulduğuma eminim. Benim gibi o da, sevecen güler yüzlü. En önemli özelliği güler yüzlü ve merhametli olması. İkimiz de eşit şartlardayız. Mutluyum, ilişkimizi tanımlayan en güzel kelime ise aşk." diye konuştu.

Cansu Uğur, eşinin ve kendisinin taşerondan kadroya geçen işçi statüsünde oldukları için birbirlerinin yanına tayin olmada sıkıntı yaşadıklarını ifade ederek yetkililerden yardım istedi.
Kaynak: AA