'Kendimizi Çift Kanatlı Liderler Olarak Yetiştirmemiz Lazım'

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu: 'Bir dünya yıkılıyor, yeni bir dünya yaratılıyor. Türkiye bu dünyada yerini almak zorunda. Türkiye'nin bu dünyada yerini alması, Türkiye'nin markasını, Türk insanının markasını, İslamiyet'in markasını bütün dünyada taşıması için kendimizi çift kanatlı liderler olarak yetiştirmemiz lazım'

'Kendimizi Çift Kanatlı Liderler Olarak Yetiştirmemiz Lazım'
Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, "Bir dünya yıkılıyor, yeni bir dünya yaratılıyor. Türkiye bu dünyada yerini almak zorunda. Türkiye'nin bu dünyada yerini alması, Türkiye'nin markasını, Türk insanının markasını, İslamiyet'in markasını bütün dünyada taşıması için kendimizi çift kanatlı liderler olarak yetiştirmemiz lazım." dedi.

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) tarafından düzenlenen Genç Yönetici Okulu'nun açılışı, TÜGVA Genel Merkezi'nde yapıldı.

Terzioğlu, açılışta şöyle konuştu:

"Bir dünya yıkılıyor, yeni bir dünya yaratılıyor. Türkiye bu dünyada yerini almak zorunda. Türkiye'nin bu dünyada yerini alması, Türkiye'nin markasını, Türk insanının markasını, İslamiyet'in markasını bütün dünyada taşıması için kendimizi çift kanatlı liderler olarak yetiştirmemiz lazım.

Bir tarafta liderlerimizi bilimsel güçler, yeteneklerle donatacağız, diğer tarafta da merhameti, vicdanı ön planda tutacak yepyeni bir yaklaşımla dünyada yer almamız lazım. Bu yeni dünya artık petrol üzerine kurulu değil. Bu yeni dünya data üzerine kurulu. Data o kadar değerli ki bir varil petrol hamken nasıl 70 dolarsa ama işlendiği zaman milyonlarca dolar ediyorsa, data da hamken 2,5 dolar ama işlendiği zaman dünyayı değiştirecek bir güç, milyar dolarlar ifade ediyor."

Terzioğlu, gençlere, bu süreç içinde yönetici okulunda bir anlamda bilgilerini pekiştirirken, kariyerlerini muhakkak bu dijital ekonominin bir parçası olarak yaratmalarını, kendilerini o alanda iyileştirmelerini ve keskinleştirmelerini tavsiye etti.

Kaynak: AA