Sultaneli Osmanlı Sokağı Açıldı

Bilecik Belediyesi tarafından yaptırılan Sultaneli Osmanlı Sokağı, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Bilecik Valisi Tahir Büyükakın, AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, Belediye Başkanı Nihat Can, AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık, belediye başkanları ve daire müdürleri ile vatandaşların katıldığı açılış, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Milletvekili Yağcı, burada yaptığı konuşmada, kentin geçmişiyle ünlenen, geleceğe emin adımlarla yürüyen bir marka şehri oluşturmak için yola çıktıklarını anımsatarak, Bilecik'in hem geçmişi olan hem de geleceğe emin adımlarla yürüyen bir şehir olduğunu söyledi.

Bilecik'in turizmde geliştiğini ifade eden Yağcı, şöyle konuştu:

"Turistin tek başına gelmesi bir şey ifade etmiyor. Turist geldiğin de şehrin ticaretine ne kadar katkı sağlıyor, ne bırakıyor bunu değerlendirmemiz lazım. Turistin cebindekileri ve gönlündeki sevgiyi kazanabilmemiz için ona olan bu tür çalışmaları gerçekleştirmemiz lazım. Burada aynı zamanda bir sosyal sorumluluk projesi uyguladık. Evde hanımlar Bilecik'e özgü nakışlar, desenler çalışmalar üretiyor. Bunları pazarlama imkanı bulamıyorduk. Burada iş yerlerini alan hanımlar, ürettikleri dantelleri, oyaları, el işlerini getirerek kendi istedikleri fiyatı üzerine yazarak belediye onlar adına satışı gerçekleştirecek. Geleneklerimize göre çeyiz kültürümüz çok gelişmiş. Bunları gerektiği zaman da ekonomiye kazandırmak hem Bilecik'i gelen misafirlerimize anlatma adına hem de çalışma adına önemli."

Belediye Başkanı Can ise, dükkanlarda başta hanımlar olmak üzere Bileciklilerin, el emeği, göz nuru eserlerini hem sergileme hem de satma imkanı bulacağını belirtti.

Can, "Projemiz ile en büyük hedeflerimiz ve amaçlarımızdan birisi hanımların ve sanatkarların burada sergileyeceği ve satacağı ürünler ile ekonomik anlamda aile bütçelerine katkıda bulunması olacak. 11 adet butik dükkan bulunuyor.'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Büyükakın, Milletvekili Yağcı, Belediye Başkanı Can ve beraberindekiler, sokağın açılışını gerçekleştirdikten sonra butik dükkanları gezdi.

Kaynak: AA