Cemal Kaşıkçı nerede?

Gazeteci Mahmut Övür, kayıp gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın konsolosluğa yakın bir rezidansta olabileceğini yazdı.

Cemal Kaşıkçı nerede?
Cemal Kaşıkçı nerede?
Washington Post yazarı Suudi Arabistan vatandaşı Cemal Kaşıkçı, evlilik belgeleri için başvurduğu Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluk binasına girdikten sonra bir daha haber alınamadı.

Kaşıkçı'nın akıbeti halen sırrını korurken, cinayete kurban gittiğine kesin gözüyle bakılıyor.

PLANLARI BOZULDU


Gazeteci Mahmut Övür, yapılan hazırlıkların Kaşıkçı'nın kaçırılmasına yönelik olduğunu ancak nişanlısının dışarıda beklemesinin bu planı bozduğunu yazdı.

KAŞIKÇI REZİDANSTA MI?

Kaşıkçı'nın yakınlarda bir rezidansta olabilceğini ifade eden Övür ' Pek örneği olmasa da benzer operasyonları bilenler şu yorumu yapıyor: 'Bu hazırlıklar Kaşıkçı'nın öncelikle kaçırılıp götürüleceği anlamına geliyor. Ama bu plan, büyük olasılıkla nişanlının kapıda beklemesiyle bozuldu. Bozulunca da emniyet güçlerinin söylediği gibi içeride infaz olayı gerçekleşti.' Aslında burada da bir başka soru işareti var. Çünkü Kaşıkçı'nın konsoloslukta bulunduğu saatlerde içi fark edilmeyen siyah bir minibüs ve bir otomobil arka arkaya Suudi başkonsolosunun çok yakında bulunan rezidansına gidiyor. Hatta minibüsün kapalı garaja girdiği söyleniyor. Orada ne olduğunu ise kimse bilmiyor ve pek üzerinde de durulmuyor. Acaba gazeteci Kaşıkçı'nın başına konsoloslukta değil de o rezidansta mı bir şeyler geldi veya hâlâ orada mı? Tabii en önemli sorulardan biri de, bu olay bölgeye ilişkin yeni dizaynların bir parçası mı?' diye yazdı.

Yazının tamamı için tıklayınız