YTSO İle Yalova Üniversitesi Arasında İşbirliği

Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO) tarafından Yalova Üniversitesi (YÜ) ile KOBİ'lere yönelik işbirliği yapılması konusunda görüşmelerin tamamlandığı bildirildi.

Odadan yapılan yazılı açıklamada, YTSO'da gerçekleşen görüşmede, Yalova Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü'nden Prof. Dr. İsmail Adak, Prof. Dr. Hüseyin Sarıçimen, Prof. Dr. Abdulgaffar Ağaoğlu, Öğretim Üyesi Dr. İbrahim Sabuncu, Araştırma Görevlisi Başak Çetingüç ve Araştırma Görevlisi Mahir Atmış ile YTSO Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Becan ve Yönetim Kurulu Üyesi Kazım Demirtaş'ın yer aldığı belirtildi.

Söz konusu görüşmede KOBİ'lere nasıl yardımcı olunabileceği konusunun değerlendirildiği aktarıldı.

Açıklamada, Prof. Dr. İsmail Adak'ın şu ifadeleri yer aldı:

"Amacımız KOBİ'lerimize finansman, ihracat, geleceğe yönelik planlama, Kalkınma Ajansı, TÜBİTAK ve KOSGEB desteklerinden faydalanma, proje yazma ve yönetme konularında yardımcı olmaktır. Bu konularda tamamen KOBİ'lerimizin gelişmesini hedefledik, ön şartsız, beklentisiz, talepsiz onlara yardımcı olacağız. Yalova Ticaret ve Sanayi Odamızın desteği ile firmalarımızla temas kurarak onların gelişmesine katkı sağlayacağız, bilgi ve birikimlerimizin somut olarak ortaya konulmasını sağlamak için çalışacağız. Bu sayede bilimin uygulamadaki faydalarını göreceğiz."

Açıklamada, YTSO Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Becan'ın üniversite sanayi işbirliğinin temel amacı hakkındaki şu ifadelerine yer verildi:

"Üniversite sanayi işbirliğinin temel amacı bilimsel potansiyelin sanayiye aktarılarak ekonomik değere dönüşmesini sağlamak, akademisyen ile sanayici arasında güvene dayalı sürdürülebilir işbirliğini oluşturmaktır. Değişen dünya koşullarında bilgi her geçen gün daha değerli hale geliyor, sanayi sektörü ve KOBİ'lerimiz de artık bilgiyle tecrübeyi birleştirerek katma değeri yüksek ürünler üretebiliyor. Bu anlamda Yalova Üniversitesi ile Odamız arasındaki çalışmaları çok önemsiyoruz. Akademisyenlerimizin vereceği katkılarla işletmelerimiz yaşadıkları problemleri çözecek ve firmalarını geliştirebilme imkanı bulacaktır. Yalovalı firmalarımıza hiçbir karşılık beklemeksizin destek verecek Endüstri Mühendisliği Bölümünün akademisyenlerine teşekkür ediyorum."

Kaynak: AA