Kadın Çiftçiler 'Gül Biberi' İçin Destek Bekliyor

Bilecik'teki Kayı Boyu Çiftçi ve Girişimci Kadınlar Derneği üyeleri, Yeniköy'de yetiştirdikleri "gül biberi"ni, yurt içi ve yurt dışına pazarlamak için teşvik ve tanıtım desteği istiyor.

Dernek Başkan Yardımcısı Necla Türker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, birçok ürünün yetiştiği Yeniköy'de son zamanlarda gül biberine büyük ilgi olduğunu söyledi.

Öz, "Gül biberimizi Türkiye ve dünyaya tanıtmak için çalışıyoruz. Gül biberinin turşusu, reçeli, kızartması olur. Gül biberinin hasadı başladı. Turşuluk zamanı. Herkes çok alır. Sabahın erken saatinde imece usulü hep birlikte topluyoruz, pazara götürüp satıyoruz." diye konuştu.

Derneğin başkan yardımcısı Hidayet Öz ise gül biberinden turşu kuracağını belirterek, "Gelen misafirlerimize ikram etmek için kuracağız. Tabii ki satışa da sunuyoruz. Bu şekilde çalışmaya gayret ediyoruz. Çiftçi olduğumuz için çok mutluyuz. Ama sesimizi duyurmak istiyoruz. Gül biberinin turşusunu, kızartmasını ve reçelini Türkiye'ye ve dünyaya tattırmak istiyoruz. Gül biberin hafif acısı var. Pul biber de olur." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA