Geri Dönüşüm Malzemeleri Kuşlar İçin Yuva Oldu

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesindeki bir ilkokulun öğrencileri, yaklaşan kış öncesi kuşlar için geri dönüşüm malzemelerinden yuva ve yemlik yaptı.

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesindeki bir ilkokulun öğrencileri, yaklaşan kış öncesi kuşlar için geri dönüşüm malzemelerinden yuva ve yemlik yaptı.

Raif Dinçkök İlkokulu öğrencileri, hem geri dönüşüm malzemelerini yeniden değerlendirmek hem de havalar soğumadan kuşların barınabilmeleri, yemlerini rahatlıkla yiyebilmeleri için çalışma başlattı.

Öğretmenlerinin de yardımıyla harekete geçen öğrenciler, kullanılmış plastik tabak, pet şişe ve karton gibi geri dönüşüm malzemelerini topladı. Öğrenciler, topladıkları bu malzemelerden 30 adet kuş yuvası ile kuşların yemlerini rahatlıkla yiyebileceği yemlikler yaptı.

Öğrenciler, yaptıkları yuva ve yemlikleri, okulun bahçesindeki ağaçlara astı.

Okul müdürü Furkan Bayındır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencilerinin hayata geçirdiği bu projenin kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Çevreye, doğaya ve hayvanlara duyarlı bir davranış sergileyen öğrencileriyle gurur duyduklarını ifade eden Bayındır, "Çocuklarımızın hayvanlara karşı duyarlılığını arttırmak, farkındalığı olan bir öğrenci nesli yetiştirmek için böyle bir proje yaptık. Fakat tek başına olsun istemedik ve çocukların çevreye karşı duyarlılığını da ekledik. Geri dönüşüm malzemelerinden çocuklarımızın kuş yemliği yapılmasını sağladık." dedi.

Kaynak: AA