Asırlık Mahallede Asfalt Sevinci

Muş'un Serionva Beldesinde 118 yıl önce mezra olarak kurulan Çağdaş Mahallesi'nin 4,5 kilometrelik yolu asfaltlandı.

Asırlık Mahallede Asfalt Sevinci
Beldeden mahallenin içine kadar olan 4,5 kilometrelik yolun 40 günlük çalışmayla asfaltlandığını belirten Serinova Belediye Başkanı Engin Atılgan, uzun yıllardır yolu yapılmayan mahallede yaşayan vatandaşların kışın büyük sıkıntılar yaşadığını söyledi.

Serinova'nın 26 yıl önce belde statüsü kazandığını ve Çağdaş mezrasının da mahalleye dönüştürülerek beldeye bağlandığını anımsatan Atılgan, şöyle devam etti:

"Mahallemizin yıllardır hizmet alamaması bizi rahatsız etmişti. 2014 yerel seçimde AK Parti Belediye başkanı olarak göreve başladıktan sonra yaptığımız yoğun çalışmalar neticesinde gerek altyapı, gerekse yol konusunda güzel bir çalışma yaparak vatandaşımızın hizmetine sunduk ve yılların mağduriyetini büyük ölçüde ortadan kaldırdık. Çağdaş mahallesi sakinleri de kışın ulaşımda büyük sorun yaşıyordu. Biz yol medeniyettir diyerek çalışmaya başladık. Belediyemizin imkanlarını kullanarak, yaklaşık 1 milyon 400 bin lira harcama ile 118 yıl önce mezra olarak kurulan mahallemizin yolunu ilk kez asfaltlamanın mutluluğunu yaşıyoruz." dedi.

Mahalle Muhtarı Fevzi Yılmaz de, yollarının asfaltlanmasının mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "26 önce belediyeye bağlandıktan sonra hiç hizmet alamadık. Özellikle kışın araçlarımız mahalleye çıkamıyordu, hastalarımızı kızakla taşıyorduk. Belediye başkanımız göreve başladıktan sonra mahallemiz suya, alt yapıya kavuştu. Bugün de 4,5 kilometrelik yolumuz ilk kez asfaltlandı. Mahalle olarak çok mutluyuz." diye konuştu.

Kaynak: AA