Türkiye'de Sigara Tüketim Oranı

Ardahan Devlet Hastanesi'nde bir süredir hizmet veremeyen sigara bırakma polikliniği yeniden hizmete girdi.

Ardahan Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Sefa Gül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geleceğimiz olan çocuklarımızın sigara dumanına maruz kalmasına bağlı olarak pasif sigara içiciliği oranının yüzde 50 civarında olduğunu belirtti.

Türkiye'de sigara tüketim oranının yaklaşık yüzde 25 civarında seyrettiğine dikkat çeken Gül, "Yapılan araştırmalar gösteriyor ki yaklaşık dört bin tane yabancı madde ihtiva eden sigara, ömrü yaklaşık olarak 20 yıl kısaltıyor. Kalp-damar hastalıkları, akciğer hastalıkları, akciğer kanseri başta olmak üzere diğer birçok hastalıkta başrol oynadığını bilinmektedir." ifadelerini kullandı.

Bu hafta itibariyle bir yıldır sertifikalı hekim yokluğu nedeniyle hizmet veremeyen sigara bırakma polikliniğinin aktif olarak hizmet vermeye başladığını söyledi.

Bir yıl önce doktor olmayışından dolayı söz konusu polikliniğin hizmet vermeye ara verdiğini dile getiren Gül, şunları kaydetti:

"Artık iki doktorumuz aktif olarak hizmet vermeye başladı. Bizim için kaç kişiye sigara bıraktırabilirsek o kadar önemli bir hizmet etmiş olacağız. Çünkü Türkiye en çok sigara tüketen toplumlardan ilk onda yer alıyor. Bunu ne kadar minimize edersek o kadar mutlu olacağız." diye konuştu.

Gül, her hafta salı ve perşembe günleri mesai sonrası hizmet verecek olan poliklinik için 171 sigara bırakma hattından randevu alınabileceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA