Polis Ekiplerinden Soba Zehirlenmelerine Karşı Broşürlü Uyarı

Kars'ta etkili olan soğuk hava nedeniyle soba kullanımının artmasıyla polis ekipleri, olası zehirlenmelere karşı vatandaşları broşürlerle uyardı.

Kars Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, Faikbey ve Kazım Paşa caddelerinde vatandaşlara "son uykunuz olmasın" temasıyla broşür dağıttı.

Polis ekipleri soba yakılan kafe ve evlere gidip vatandaşlara broşür dağıtarak kış ayında olası zehirlenmelere karşı neler yapılması gerektiği konusunda bilgiler verdi.

"Sessiz katil karbonmonoksit" yazılı ve içeriğinde kış mevsiminin korkulu rüyası olan zehirlenmelere yol açacak durumlar hakkında bilgiler içeren broşürleri vatandaşlara dağıtan ekipler, herkesin konu hakkında komşularına bilgi paylaşımında bulunmasını da istedi.

Soba, kombi ve şofben kullanımında dikkat edilmesi gerekenler hakkında da bilgiler verilen broşürde şu ifadelere yer verildi:

"Şofben ve kombinin montajı mutlaka yetkili servisler tarafından yapılmalı, mutlaka bacaya bağlanmalıdır. Lodoslu havalarda gerekmedikçe soba yakılmamalıdır, yakılmışsa da yatarken mutlaka söndürülmelidir. Bacalar düzenli olarak temizlenmelidir. Zehirlenen kişi ortamdan uzaklaştırılmalı, kişi temiz havaya çıkartılmalı. Kişi yürütülmemeli ve kolları, bacakları hareket ettirilmemeli."

Kaynak: AA