MHP İl Başkanı Arif Kılıç Açıklaması 'Liderimizin Sonuna Kadar Yanında Ve Emrindeyiz'

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Arif Kılıç, MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin basın toplantısında MHP’nin cumhurbaşkanı adayı çıkarmayacağı açıklamasına destek vereceklerini söyledi.

MHP İl Başkanı Arif Kılıç Açıklaması 'Liderimizin Sonuna Kadar Yanında Ve Emrindeyiz'
İl Başkanı Kılıç, Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin uygulamaya geçeceği süreç içerisinde çıkartılacak olan uyum yasalarından, seçim, siyasi partiler gibi kanunlar olacaksa seçim sistemine de bu ittifakın nasıl gerçekleşeceğine dair maddelerin konulması gerekmekte olduğunu ifade etti.

Yapılan açıklamaları farklı yorumlamamak gerektiğini belirten İl Başkanı Kılıç’ın açıklaması şöyle;

“Meclis’in bir bölümü evet bir bölümü hayır der. Hayır diyenler buna gölge düşüremez Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi TBMM’de anayasa değişikliği olarak kabul edilmiştir. Halk oylamasıyla da kabul edilmiştir. Üzerinde itiraz söz konusu olmamalıdır.

49 yıllık çınar olan partimiz baraj sorunu olacak 15 günlük partilerin baraj sorunları olmayacaktır böyle bir çarpık kafa yapısı olamaz. Türkiyede baraj sorunu olmayan tek parti Milliyetçi Hareket Partisidir.

MHP’nin 2019 seçimlerinde cumhurbaşkanı adayı göstermeyecektir. Bu süreç, 3 Kasım 2019 tarihinde yapılacak olan milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçimi ile uygulamaya bütün kurum ve kurallarıyla beraber geçecektir.

Böyle bir süreci gölgelemek, farklılaştırmak ayrımlarla her türlü krizi, kaosu davet etmek doğru bir şey değildir. Yenikapı diye başlayan bir ruhla hareketle anayasada, kamuoyunda halk oylamasında beraber hareket ettiğimiz bütün kurum ve kuralları ile uygulamasına öncülük ve önderlik yapan parti ile beraber sonuç almak Türkiye’nin hayrına olacağı inancındayız.

Herhangi bir sebeple Recep Tayyip Erdoğan aday olmaktan vazgeçerse, başka türlü gerekçeler ortaya konur ’ben böyle bir yola girmek istemiyorum’ derse, o kendisinin bileceği iştir. Ama yeni ruh diye 7 Ağustos’ta başlatılan ruha MHP sadıktır. Düşüncemiz cumhur ittifakıdır. Bu partileri ilgilendiren bir konudur”
Kaynak: İHA