Doğanay, Gazeteciler Ve İdarecilerin Gününü Kutladı

Artvin Valisi Ömer Doğanay, 10 Ocak'ta kutlanan Çalışan Gazeteciler ve İdareciler günleri dolayısıyla mesaj yayımladı.

Doğanay, mesajında, basının temelini teşkil eden gazeteciliğin müstesna bir meslek olduğunu belirterek, Artvin basınının, ilin tanıtımı noktasında güzel işler yaptığını ifade etti.

Çalışan Gazeteciler Günü ile İdareciler Günü'nünün aynı tarihte kutlandığına işaret eden Doğanay, her iki meslek gurubu temsilcilerinin günlerini kutlayarak, şunları kaydetti:

"Gazetecilik, hem yazılı hem görsel hem de sosyal medyada, kamuoyuna haber servis ederken doğru haber verme konusunda dikkatli, tarafsız, objektif, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gösteren konumunu unutmadan yayın yapan bir faaliyet alanıdır. Mülki idare ise görev yaptıkları yörede, devleti ve hükümeti temsil ederek, vatandaşımızın emniyetinin, hak ve özgürlüklerinin güvencesi, devlet ve hükümet politikalarının uygulayıcısı ve takipçisi, ayrıca yöresinin kaynaklarını ülke yararına harekete geçiren, halkla iç içe ve onların vicdan ve sağduyusuyla hareket ederek, adil kararlar ile bağları güçlendirendir. Mülki idarede görev yapan mesai arkadaşlarım ile yerelde bizlerle çalışan başta muhabir arkadaşlarımız olmak üzere gazetecilerimizin günlerini kutluyor, aileleri ile birlikte mutlu bir yaşam diliyorum."

Kaynak: AA