Zabıta Ekipleri Marketleri Denetledi

Sungurlu Belediye Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, ilçe sınırları içerisinde gerçekleştirdikleri market denetimlerine aralıksız olarak devam ediyor.

Zabıta Ekipleri Marketleri Denetledi
Etiket ve ambalaj kontrolleri, günü geçmiş ürünlerin kontrolü, temizlik gibi konularda denetimler yapan Belediye zabıta ekipleri, söz konusu denetimlerde kurallara uymayanlara belediye zabıta yönetmeliği ve 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun ilgili maddelerince gerekli cezai işlemlerin yapıldığı belirtildi.

Yapılan denetimlerin amacının insanların sağlıklı koşullarda üretilen ürünleri satın alıp tüketmelerini sağlamak olarak açıklayan Zabıta Müdürü Kemal Karaman, “Halkımız tarafından tüketimi yapılan ürünlerin sağlık ve hijyen koşullarına uyularak üretilip üretilmediğini kontrol altında tutuyoruz. Ekiplerimizin bu yöndeki denetimleri devam edecektir” dedi.

İşletmelerin gerekli kurallara uymasını isteyen Karaman, “Kurallara uymayan işletmelere yasal çerçeveler içerisinde zabıta yönetmeliği ve 5326 sayılı kabahatler kanununun ilgili maddelerince cezai işlemler yapılacağını hatırlattı.
Kaynak: İHA