Büyükşehire Karla Mücadelede Yeni Araç

Denizli Büyükşehir Belediyesi, yüksek kesimlerdeki yoğun kar yağışı ile mücadele için bünyesine kar püskürtme aracı kattı.

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığının, kış mevsiminde olası olumsuz hava şartlarıyla mücadele etmek için bünyesine kattığı kar püskürtme aracı (rotatif) hizmete sunuldu.

Deniz Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, yaptığı açıklamada, şehrin en ücra köşesinde dahi meydana gelebilecek her tülü kar yağışına karşı hazırlıklı olduklarını belirtti.

Vatandaşların daha rahat ve huzurlu bir yaşam sürmesi için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadıklarını ifade eden Zolan, "Yoğun kar yağışına karşı özellikle yüksek kesimlerdeki yerleşim bölgelerimizde ulaşımın aksamaması adına kar püskürtme aracını bünyemize kattık. Son teknoloji kullanarak vatandaşlarımıza hizmet edeceğiz. Yatırımlarımız vatandaşlarımızın derdine derman olacak." diye konuştu.

Yüksek kesimlerde kullanılmaya başlanan aracın, saatte 3 bin 500 ton kar püskürtebilme kapasitesine sahip olduğu ve karları 40 metre uzaklığa kadar püskürtme özelliğinin yanı sıra aparat vasıtasıyla yerden aldığı karı başka araçlara da aktarabilme kabiliyetine sahip olduğu bildirildi.

Kaynak: AA