Sarıkamış Şehitleri Elazığ'da Anıldı

Elazığ’da, Sarıkamış Harekatı’nın 103. yılında şehitler düzenlenen yürüyüşle anıldı.

Sarıkamış Şehitleri Elazığ'da Anıldı
Elazığ’da Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü tarafından Sarıkamış şehitlerini anmak için yürüyüş düzenlendi.

Organize edilen yürüyüş için vatandaşlar İstasyon Meydanı’nda toplandı. Ellerinde Türk bayraklarıyla Elazığ Öğretmenevi önüne kadar yürüyen kalabalık, "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları attı. Yürüyüş bitiminde Elazığ Belediyesine bağlı mehteran takımı konser verdi.

Sarıkamış’ın eksi 45 derece dondurucu soğukta yürekleri iman ve vatan aşkı ile yananların yeri olduğunu dile getiren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Şefik Bilen, “Sarıkamış karla kaplı Allahuekber Dağları’nın cennet kokusuna büründüğü yerdir. Sarıkamış anayı, babayı, yari, kundaktaki bebeği, yavukluyu sılada bırakıp bir karış toprağı namerde vermemek için elleri tetikte donan Mehmet’in Peygamber’e komşu olduğu yerdir. Bizler bugün 3 kilometre yürüyerek şühedayı andık, şüheda ise 103 yıl önce cepheden cepheye koşarak bu toprakları bizlere vatan kıldılar. Vatan uğruna şehit düşen ve gazi olan kahramanlarımızı minnetle anıyoruz” dedi.

Programa, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Şefik Bilen, İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Gürtürk, İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: İHA