Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, Tepetarlayı Anlattı

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, İmar Revizyon Planından etkilenen Tepetarla Mahallesi üzerinden kendisine atılan iddialara yanıt verdi.

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, Tepetarlayı Anlattı
Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, Tepetarla ve Hasanpaşa Mahallesi’nde bulunan KAR-MEK kursiyerleri ile bir araya geldi. Kartepe’de bir restoranda düzenlenen programda konuşan Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez “Mümkün olduğunca kadın programlarına katılmaya gayret gösteriyorum. Kartepe’de kadın olmak ayrıcalık olacak demiştik. Yaşlı, engelli, çocuk olmanın ayrıcalıklarını gösterdik. Belediye olarak oluşturduğumuz projelerle ülkemize örnek oluyoruz. Projenin karşılığını sizlerin ilgisi ve ve memnuniyeti ile görmekteyiz. Buda doğru bir iş yaptığımızın kanıtıdır. Bu durumda bizleri mutlu etmektedir. Kartepe’de aile ortamı oluşturduk” dedi.

“Kadınlar Kulübümüz tarafından yapılan çalışmalar ilimizin yanı sıra birçok ilde konuşulmaktadır” diyen Başkan Üzülmez “Yürekten gelerek hizmet ürettiğiniz zaman karşılığını alırsınız. Farklılıklar zenginliktir. Yaptığımız hizmetler büyük kesimler tarafından beğenilmektedir. Burada önemli olan Kartepe’ye hizmet etmektedir. Kadınlarımıza her türlü hizmet ile yanında olmaya devam edeceğiz. Kurslarımızı her mahalleye yaymaya devam ediyoruz. İlçe kültürüne geçiş noktasında çalışıyoruz” açıklamasında bulundu.

Halktan gelen isteklerin kendileri için çok önemli olduğunu belirten Başkan Üzülmez, “Toplumun her kesiminden Allah razı olsun cümlesinden başka bir şey beklentimiz yoktur. Çok farklı çok üzüntü verici, çok şeyler duyuyorum. Özellikle Tepetarla’da bizi çok iyi tanımayan birkaç arkadaş var. Sosyal medya üzerinden yorum yapılıyor. Bizde bir keramet yoktur. Sadece görevimizi layıkıyla yapmak için buradayız” şeklinde konuştu.

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, İmar Revizyon Planından etkilenen Tepetarla Mahallesi sakinlerinden bazılarının kendisi hakkında attığı iddialara tepki de gösterdi: “Çok hakka girmektedirler, helallik almazlar ise cennet yüzü göremeyeceğine inandığım insanlar var” diyen Belediye Başkanı Üzülmez “Tepetarla Mahallesi’ni satmışız, yok rant elde etmişiz. Yok birilerine peşkeş çekmişiz. Bunlar geçmiş Türkiye’de belki vardı. Bu durum bizim olduğumuz yerde olmaz. Çok rahatsız edici bir söylem. Bir belediye başkanı kendi ilçesinde ki insanlarla sürtüşmeye girdi olmasın diye de kanuni haklarımı şimdilik kullanmıyorum. Ama çok ileri gitmeleri durumunda kanuni haklarımızı kullanacağım.”

“ Tepetarla Mahallesi hakkında herkese bilgi verilmiştir” diyen Başkan Üzülmez “Kocaeli 1999 yılında büyük bir deprem yaşadı. Bu deprem sonrasında ülkemizde depreme bakış daha dikkatli ve hassas oldu. Devlet bu konuda fay hatları ve tehlikeli yerler üzerinde çalışma yapmış. Üst ölçekli planda fay hattı gibi doğa olaylarının yaşanabileceği yerleri belirlemiştir. 2013 yılında bu planlama yapılmıştır. Devletin kesin kuralları vardır. Fay hattı gibi doğa olaylarının yaşanabileceği yerler imara kapatılarak yeşil alan olarak düzenlenmektedir. Yarın bir olay yaşanması durumunda insanların hayatı kaybetmesi durumunda, hukuki tarafını bir kenara bırakın vicdanen insanı kahreder. Burada fay hattının olup olmadığı yönünde bir tereddüt var ise bu konu belediyemizin yetki ve sorumluluğunu aşmaktadır” ifadelerini ekledi.

Planlamanın, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Büyükşehir Belediyesi’nin teknik ekipleri tarafından yıllar önce belirlendiğine dikkat çeken Başkan Üzülmez, “Biz sadece bize verilen emir ve talimatla belirlenen noktaları planlara işledik. Bizim görevimiz budur. O zamandan bu zamana kadar çalışma yapıyoruz. Hukuk ve şehir plancısının ücretini cebimden ben vereceğim dedim. Karar alınmadığı sürece devletin koyduğu çizgiyi ben kaldıramam. Belirlenen şehir plancısı tarafından yapılan çalışma neticesinde fay hattının değiştirileceği yönünde sunum yapıldı. Tepetarla Mahallesi’nde kentsel dönüşümü önerdik. Tepetarla Mahallesi’nde emsal oranının arttırılmasını sağladık. 0.25’ten 0.35’e çıktı. Daha büyük ev yapılması için mücadele ettik” ifadelerini sarf etti.

“Muhalefet partisinden bir belediye meclis üyesi Tepetarla Mahallesi’nde kapı kapı dolaşmaktadır” diyen Başkan Üzülmez “Büyükşehir Belediye meclis toplantısında ben bu konuyu savunurken, CHP tarafından buna red verildi.

Emsal değerlerinin yükselmesine red vermelerine karşılık mecliste konuşma yaptım. Tepetarla Mahallesi’nde kapı kapı dolaşan meclis üyesi bizlerin halkı mağdur ettiğimiz yalanını söylemektedir. Tepetarla Mahallesi’nde toplantı yapıp yeniden bilgilendirmede bulunacağız. Bir araya gelmediğim insanlar tarafından iftira atılmaktadır. Kulaktan dolma bilgilerle veya başka amaçlarla insanların vebalini almak doğru değildir. Zamanı geldiğinde hepimiz bulunduğumuz makamları terk edeceğiz. Doğruyu, yanlışı iyi ayırt etmek önemlidir” diyerek konuşmasını sonlandırdı.
Kaynak: İHA