Sanatseverleri Buluşturan Sergi

Türkiye Güzel Sanat Eseri Sahipleri(GESAM), 2011 yılından bu yana düzenlediği Türkiye Sergilerinin 74.’sünü Bartın’da gerçekleştirdi.

Sanatseverleri Buluşturan Sergi
Bartın Valiliği - İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün katkılarıyla düzenlenen sergi, Bartın Kültür Merkezi sergi salonunda açıldı. Düzenlenen açılış programına Bartın Valisi Nusret DİRİM, (Emekli Vali-İç İşleri Bakanlığı Müsteşarı) Başbakanlık Etik Kurul Üyesi Metin İlyas AKSOY, Bartın Belediye Başkanı Bartın Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Arınan, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, İl Kültür Müdürü Fuat Dursun, AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı ve Çok sayıda Sanatsever katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Vali Nusret Dirim, "Bartın’a renk katan bir sergi Bartın’ın sanatla arasının iyi olduğunu zaten biliyoruz Güzel Sanatlar lisemiz her yıl sanat alanında yetenekli öğrencilerini sanat camiasına kazandırıyor. Sanatsever insanların Yaşadığı Bartın’a bu kadar sıcak bir sanatsever ve sanatçı camiası ile kucaklaştırdığınız için sizlere çok teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından açılan sergide sanatçılar, tuval üzerinde sanatseverlerin gözleminde uygulamalı resim yaptılar.
Kaynak: İHA