Bir Kitap Bin Dünya Projesi Kapsamında Öğrencilere Binlerce Kitap Hediye Verildi

Diyarbakır’ın Kayapınar Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı tarafından öğrencilere, okuma alışkanlığı kazanması amacıyla binlerce kitap dağıtıldı. Başlatılan ’Bir Kitap Bin Dünya Projesi’ kapsamında 100 bin adet kitap ve 73 bin adet özel tasarım defter dağıtım töreni Şehit Polis Halit Gülser Kız Anadolu İmamhatip Fen ve Sosyal Bilimler Okulu Spor Salonunda gerçekleştirildi.

Bir Kitap Bin Dünya Projesi Kapsamında Öğrencilere Binlerce Kitap Hediye Verildi
Diyarbakır Kayapınar İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Dr. Ozan Balcı’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen açılış törenine Diyarbakır Vailisi Hasan Basri Güzeloğlu, Ak Parti Milletvekili Ebubekir Bal, Ak Parti İl Başkanı Muhammed Dara Akar, kurum müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu Kayapınar Belediye ve Kaymakamlığı ortak projeleri ile eğitim alanında bir çok başarılı projenin hayata geçirildiğini belirtti.

Güzeloğlu, “Bu projelerde buluşmanın mutluluğunu ve sevincini yaşamaya başladık. Çünkü biz en değerli yatırımın insana yapılan yatırım olduğuna inanıyoruz ve insana yapılan en değerli yatırımda onu okumakla buluşturmak ve bilgiye ulaştırmaktır. Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu diye buyuran Kuran-ı Kerim’in ve o inancın temsilcileri olan bizlerin en temel amacı, okumak olmalıdır. Sizler okuduğunuz kitaplardan aldıklarınızla kişiliğinizi ve kimliğinizi oluşturacak, değerlerini sağlam kuracak ve hepiniz bu büyük devleti ve milleti geleceğe taşımak noktasında yorulmayan bir nefer olacaksınız. Sizlere bu gözle bakıyor, inanıyor ve sizleri çok seviyoruz” dedi.

Kayapınar İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Dr. Ozan Balcı, ’Çocuk okuyucusu olmayan toplumların, yetişkin okuyucusu olmaz’ ilkesinden hareketle başlattıkları proje kapsamında 156 resmi ve özel eğitim kurumlarımızın tamamında eğitim gören çocukların projeye dahil edildiğini ve 100 bin adet kitap ve 73 bin adet özel tasarım defteri kendilerine hediye edileceğini belirtti.

Balcı, projenin yalnızca kitap dağıtım töreninden ibaret olmadığını ifade ederek, dağıtılan özel tasarım defterler ile öğrencilerin okudukları kitapların kaydının tutulacağını ve yıl sonuna kadar başarılı öğrencilerin ödüllendirilmek sureti ile okumaya teşvik edileceğini söyledi.

Balcı, "Ahmet Hamdi Tanpınar’ın ifadesi ile ’Bizim medeniyetimiz kitap medeniyetidir’. Cahit Sıtkı Tarancıların, Ali Emirilerin, Ziya Gökalpların, Ahmet Ariflerin memleketinde çocuklarımızı kitapla buluşturarak, okuma kültürüne katkı sağlamak için buradayız. Bu anlamlı çaba ile Kayapınarlı çocuklarımızı Türkiye’nin en zengin ve seçkin kitaplarının yer aldığı kütüphaneler ile buluşturacağız. Kısa süre içerisinde 50 okulumuzda Z Kütüphane kuracak ve 300 bin kitap ile donatacağız ve ayrıca oyuncak kütüphanesi, çocuk kütüphanesi ve yetişkin kütüphanesini ilçemize kazandırarak çok sevdiğimiz çocuklarımızın ve vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız” diye konuştu.

Program anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerimize kitap ve özel tasarım defter hediye edilmesi ile sona erdi.
Kaynak: İHA