Mahalleli Bariyere Karşı Bu Kez Etten Duvar Ördü

Edirne’nin Keşan ilçesi Paşayiğit Mahallesinden geçen yolun kenarına konulan bariyerlerin, karşıya yaya olarak geçişlerini engellediği ve mahalleninin ikiye bölüneceği gerekçesiyle protesto eylemlerine bugün de devam etti.

Mahalleli Bariyere Karşı Bu Kez Etten Duvar Ördü
Keşan ilçesinde 2 Ocak 2018 tarihinde mahalle sakinleri, yol kenarına konulan bariyerler sebebiyle D 110 karayolunu, trafiğe kapatmıştı. Mahalle sakinleri bu kez adeta etten duvar örerek yolu trafiğe kapadı ve bariyer çalışmalarının durmasını istedi.

Paşayiğit Mahalle Muhtarı Ahmet Kaya, sadece geçiş için birkaç nokta bırakılmasını istedi ve bariyer konulmasıyla mahallenin ikiye bölüneceğine dikkat çekti. Muhtar Kaya, “İlçe Trafik Komisyonu olaylardan sonra geldi. Bize geçiş bırakacak. Komisyon tamamlanana kadar çalışma yapılmayacak dediler” dedi.

Yolun trafiğe kapanması üzerine mahalleye gelen Keşan İlçe Jandarma Komutanı Abdullah Erdoğan ve Keşan İlçe Emniyet Müdürü Göksel Demiralp, Muhtar Kaya ile mahalle sakinleriyle görüştü. Yapılan görüşmeler sonrasında çalışmalara yaklaşık 15 gün ara verileceğini öğrenen mahalle sakinleri, eyleme son vererek yolu tekrar trafiğe açtı.
Kaynak: İHA