Burhaniye'de 'Zeytin Ve Zeytinyağı Hasat Festivali'

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Burhaniye Belediyesinin geleneksel olarak düzenlediği Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Festivali, bu yıl, 27-28 Ocak tarihlerinde yapılacağı açıklandı.

Burhaniye'de 'Zeytin Ve Zeytinyağı Hasat Festivali'
Tarihi ve doğa güzelliklerinin yanı sıra zeytin ve zeytinyağı kalitesi yönünden de başta gelen kentlerden olan ilçede, zeytin ve zeytinyağına dikkat çekmek amacıyla düzenlenen festivalde kültürel ve sportif etkinliklerin yer alacağı özel bir program hazırlandı.

27 Ocak Cumartesi günü açılışı yapılacak olan festival, saat 13.00’da belediye hizmet binası önünden Cumhuriyet Meydanına kadar yapılacak olan kortej yürüyüşü ile başlayacak. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde yapılacak olan yürüyüşün ardından Cumhuriyet Meydanında açılış etkinlikleri düzenlenecek.

Günün anlam ve önemine dair konuşmaların ardından, Burhaniye Belediyesi Gençlik Merkezi’nin zeytin ve zeytinciliği anlatan gösterileri açılış programında yer alacak. Sağlıklı yaşamın sırrı olarak gösterilen zeytin ve zeytinyağının farkındalığı için düzenlenen Zeytinyağlı Yemek Yarışması, Hüsnü Pazarbaşı Kültür Merkezi’nde düzenlenecek. 27 Ocak Cumartesi günü, Burhaniye ve Ege Bölgesinin birbirinden lezzetli yemeklerinin yarışacağı Zeytinyağlı Yemek Yarışması saat 14.00’da başlayacak. 27 Ocak Cumartesi akşamı ise Cumhuriyet Meydanında ilk olarak Burhaniye Belediyesi Gençlik Merkezi, birbirinden güzel gösterileriyle sahne alacak. Gençlik Merkezinin ardından sahne alacak olan Balıkesir Büyükşehir Belediye Konservatuarı ise bir birinden güzel Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği konserini Burhaniyeliler için seslendirecek. 14. Burhaniye Uluslararası Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Festivali kapsamında Burhaniye Belediyesi himayesinde yapılacak olan Deve Güreşleri ise Burhaniye Deve Güreşi Arenası’nda 28 Ocak Pazar günü düzenlenecek. Ege ve Akdeniz bölgelerinde gelenek haline gelen ve yılın son ayları ile ilk ayları arasında yaklaşık 60 farklı bölgede düzenlenen deve güreşleri Burhaniye’de şampiyonlar ligine sahne olacak. Birbirinden ünlü develerin güreşi ile binlerce güreş sever Burhaniye’de bulaşacak. Zeytin ve Zeytinyağı Festivalinin 14.’sünü düzenlemekten mutluluk duyduklarını belirten Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal, “Festivalimiz bu yıl da birbirinden nitelikli birçok kültürel etkinliğe ev sahipliği yapacak. Zeytinin ülkesi olan Burhaniye’mizin zeytin ve zeytinyağının tanıtımına katkıda bulunmak amacıyla her sene düzenlediğimiz festivalimiz, ayrıca geleneksel hale gelen Deve Güreşlerimize de ev sahipliği yapacak. Tüm halkımızı etkinliklerimize bekliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA