Ahmet Anapalı'dan Celal Şengör'e tokat gibi yanıt

Fatih Sultan Mehmet'e dil uzatan Prof. Celal Şengör'e tarihçi Ahmet Anapalı’dan sert tepki geldi. Anapalı "Cahiliyelik paçalarından akıyor. " dedi.

Ahmet Anapalı'dan Celal Şengör'e tokat gibi yanıt
Ahmet Anapalı'dan Celal Şengör'e tokat gibi yanıt
Jeolog Celal Şengör katıldığı bir TV programında 'Müslüman değildi' ve 'ateist' gibi ifadelerle Fatih Sultan Mehmet'e dil uzatmıştı. Şengör'ün sözleri özellikle sosyal medyada büyük tepki çekti. Şengör'ün zırvalarına tarihçi Ahmet Anapalı Beyaz Tv ekranlarından sert tepki gösterdi.

Beyaz Tv'de Türker Akıncı'nın sunduğu Ne Oluyor programına konuk olan Anapalı, Celal Şengör’ün Fatih Sultan Mehmet’le ilgili yalanlarına bir bir yanıt verirken şu sözlerle Şengör’e tepki gösterdi;

MAL BULMUŞ GİBİ SALDIRIYORLAR


Fatih Sultan Mehmet’in dinine, imanına şahit yüzlerce eser varken Fatih’in Hristiyan olduğuna dair tek eser var. Üstelik o eser Fatih’in hayatından 400 yıl sonra yaşamış bir eserdir. Mal bulmuş gibi saldırıyorlar.

CEHALETİN BU KADARI ANCAK OKUYARAK OLUR


Bu adam Jeoloji profesörü alanında da iyi olabilir. Jeoloji konusunda konuşursa oturur dinlerim ama kendi almayan tarih konusunda Fatih’in özel hayatına girecek kadar uzman. Cehalet ne güzel şey, her şeyi biliyorsun. Cehaletin bu kadarı ancak okuyarak olur. Bırajk sen Fatih’in osunu busunu deprem kapıda kardeşim. Eğer çok iyiyseniz depremi 10 dakika önce söyleyen bir alet yapın.

Osmanlı Devleti’ni kötüleyenlere de seslenen Anapalı “Osmanlı enkaz halindeyken Atatürk’ü çıkardı. Sen Cumhuriyetin 100. Yılına ulaştın kimi çıkardın?” diye konuştu.