Afyonkarahisar'da 9 Bin Taşeronun Kadroya Geçmesi Bekleniyor

AFYONKARAHİSAR – İŞKUR Afyonkarahisar İl Müdürü Ahmet Karakaya, kentteki kamu kurum ve kuruluşlarında taşeron işçi olarak çalışan yaklaşık 9 bin kişinin, kadroya geçmek için müracaat etmesinin beklendiğini bildirdi.

Afyonkarahisar Belediyesi ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğündeki taşeron işçilerin kadroya geçmek için yaptıkları müracaatlarını yerinde inceleyen Karakaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Afyonkarahisar'da kamu kurumlarında çalışan taşeron işçilerin, kadroya geçmek için müracaatlarına şahit olduklarını söyledi.

"Taşeron kardeşlerimizin kendileri çok mutlular" diyen Karakaya, "Devletimize, milletimize, ülkemize teşekkür ediyorlar. Kendilerine bir güvence getirildiğini düşünüyorlar. Şu anda yoğun bir başvuru süreci var. Başvurularını 11 Ocak'a kadar yapacaklar. Biz de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak bu projeyi gerçekleştirmekten dolayı mutluyuz. Tüm ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını temenni ediyoruz." ifadesini kullandı.

Karakaya, şöyle konuştu:

"Afyonkarahisar'da yaklaşık 9 bin taşeron işçinin kadro için başvuru yapması bekleniyor. Bu geçişle tüm taşeron kardeşlerimiz daha önceki yaşadığı problemlerinin çözüleceğini düşünüyorlar. Kendilerine devlet güvencesi getirildiğini düşünüyorlar. Yarınlarına güvenle bakabileceklerini düşünüyorlar. Devlet kadrosunda olmaları onlara daha iyi şartlar sağlayacağını düşünüyorlar. Sendikalı işçi olacaklar. Daha iyi çalışıp ülkemize ve milletimize daha iyi hizmet vereceklerine inanıyoruz."

- "Bütün ailem çok mutlu"

Afyonkarahisar Belediyesinde 7 yıldır taşeron temizlik işçisi olarak çalışan Mustafa Kartop da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla çıkarılan yasadan dolayı kadroya geçtiklerini belirterek, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Kartop, kadroya geçeceği için bütün ailesinin çok mutlu olduğuna değinerek, "Kadro bizim için çok iyi oldu. Hükümetimizden Allah razı olsun. Aile olarak biraz rahatlayacağız inşallah." dedi.

Ahmet Çakır da yıllarca Afyonkarahisar Belediyesinde taşeron olarak çalışmasının ardından kadro verilmesinin kendilerini çok mutlu ettiğini vurguladı.

Kadroya müracaat için evraklarıyla sıra beklediğini aktaran Çakır, "Sayın Cumhurbaşkanımızdan ve Başbakanımızdan Allah razı olsun. Bizim bu konuda önümüzü açarak kadromuzu onayladı. Maaşlarımız biraz daha iyi olursa ev ve araba alırız. Çocuklarımıza daha iyi şartlar sağlayıp daha iyi okuturuz." diye konuştu.

Mehmet Şimşek de 20 yıldır Afyonkarahisar Belediyesinde taşeron olarak çalıştığını ifade ederek, "Böyle bir şey ilk defa nasip oldu. Daha önce iki kere kadroyu kaçırdım. Bu sefer fırsatı kaçırmayacağım. Müdürlerimizi ve amirlerimizi Allah başımızdan eksik etmesin. Devlet büyüklerimizin sayesinde kadroya geçiyoruz. Evraklarımızı hazırladık bugünde teslim ediyoruz. Herkese hayırlı olsun. Allah kimseyi utandırmasın." dedi.

Kaynak: AA