Nobel Barış Ödüllü İranlı Hukukçu Ebadi'den Protestolara Destek

Nobel Barış Ödülü sahibi İranlı hukukçu Şirin Ebadi, İranlıları sivil itaatsizliğe ve protesto gösterilerine devam etmeye çağırdı.

2003 yılında Nobel Barış Ödülü’ne layık görülen İranlı hukukçu Şirin Ebadi’den ülkesinde günlerdir devam eden protestolara destek açıklaması geldi. İran halkına çağrıda bulunarak sivil itaatsizliğe ve protestolara devam etmelerini kaydeden Ebadi, İran halkına anayasa ile gösteri hakkının verildiğini hatırlatarak İranlıların sokakta kalması gerektiğini savundu. İran halkına seslenerek “Su, elektrik ve gaz faturalarını ödemeye son verin” diyen İranlı hukukçu, halkın İran bankalarındaki paralarını da geri çekmeleri ve şiddete başvurmadan taleplerin karşılanması için hükümete baskı yapmaları gerektiğini savundu. Ebadi, “Eğer hükümet sizi 38 yıldır dinlemiyorsa, artık hükümetin size söylediklerini görmezden gelmelisiniz” dedi.

Öte yandan, 28 Aralık’ta İran’ın Meşhed şehrinde sokağa dökülen binlerce kişinin, yoksulluk ve işsizliği protesto ettiği sekizinci günde en az 23 kişinin öldüğü biliniyor.
Kaynak: İHA