Antalya'da Terör Örgütü DHKP/C Davası

Terör örgütü üyesi oldukları iddiasıyla tutuksuz yargılanan 4 sanık hakim karşısına çıktı.

Antalya'da terör örgütü DHKP/C'ye yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan tutuksuz 4 sanığın yargılanmasına başlandı.

Antalya 10. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşmasına, terör örgütü DHKP/C üyesi oldukları iddiasıyla tutuksuz yargılanan Dilan E., Onur D., Musa B., Mehmet S. ile avukatları ve yakınları katıldı.

Duruşmada savunma yapan Dilan E., olağanüstü hal kapsamında çıkartılan kanun hükmünde kararname (KHK) ile kamu görevinden ihraç edilen ve açlık grevi yapan Nuriye Gülmen ile Semih Özakça'ya destek olmak amacıyla Akdeniz Üniversitesinde pankart açtıklarını söyledi.

İki akademisyenin açlık grevi yaptığını, pankartı vicdani olarak taşıdıklarını iddia eden Dilan E., üzerine atılı suçlamayı kabul etmediğini belirtti.

Sanık Onur D. ise hiçbir parti ve terör örgütü üyesi olmadığını, pankartı vicdani olarak taşıdığını ve slogan attığını ileri sürdü.

Mahkeme başkanının, "Nasıl bir vicdani eylem anlatır mısın?" sorusunu üzerine sanık, iki kişinin açlık grevi yaptığını ve onların açlıktan ölmesini istemediği için eylemi gerçekleştirdiğini iddia etti.

Mahkeme başkanı bunun üzerine, "Açlıktan ölen bir sürü insan var, onlar için neden bir şey yapılmadı?" ifadesini kullandı.

Sanıkların ifadesinin alınmasından sonra duruşma ertelendi.
Kaynak: AA