Amasya'da İl Özel İdaresi 2017 Yılı Yatırımları

Amasya İl Özel İdaresi tarafından 2017 yılı yatırım faaliyetlerini değerlendirme toplantısı düzenlendi.

Büyük Amasya Otelinde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Amasya Valisi Osman Varol, Amasya İl Özel İdaresinin özellikle sulama sistemlerini kurarak, çiftçinin verimini doğrudan artıran çalışmalar ile köyden kente göçü engellediğini söyledi.

Yeni yıl hedefleri doğrultusunda turizm sektöründe ve diğer alanlarda çok önemli çalışmalar yapılacağını belirten Varol, şunları kaydetti:

2017 yılı içerisinde Özel İdaremiz çok verimli çalışmalar yaptı. Hedeflere genel olarak ulaşıldı.Özellikle sulama işine bu kadar fazla kaynak ayıran özel idare çok azdır. Göletler ve sulama sistemi vasıtasıyla bu işe ciddi kaynak ayrılıyor. Bu çok verimli bir yatırım. Altyapı, su, kanalizasyon, yol çok önemli yatırımlar. Sulama sistemleri, doğrudan çiftçimizin gelir düzeyini artıran çok önemli bir yatırım kalemidir. Bu konuda özel idaremiz ciddi bir çalışma yürütüyor. Bitümlü sıcak karışık konusunda da çalışmalarımız ciddi şekilde devam ediyor.

Bitümlü sıcak karışım önemli bir hedef. Bu hedefe ulaşmak için elimizden geleni yapacağız. Bunlar çok önemli yatırımlar, gerçekten kolay yapılacak işler değil. Bu yatırımların hepsinin çalışmaları başladı. Amasya Merkez için çok önemli olan turizm sektöründe birkaç tane gözle görülür farklılık yaratacak çalışma yapacağız."

Değerlendirme toplantısı Varol ve basın mensuplarının hatıra fotoğrafı çektirmesi ile son buldu.

Toplantıya, İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Çittır, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Faruk Aykutlu ve Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Hamdi Yanık katıldı.

Kaynak: AA