Aksu'ya Devlet Hastanesi İçin Arazi Tahsisi

İl Sağlık Müdürü Dr. Ünal Hülür, Aksu ilçesine devlet hastanesi için taşınmaz tahsisi yapıldığını bildirdi.

Hülür, yaptığı yazılı açıklamada, mülkiyeti Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait olan Aksu'da devlet ormanı içinde bulunan ve eski Sevgi Köyü olarak nitelendirilen 59 bin 800 metrekarelik taşınmazın, devlet hastanesi inşaatı yapılmak üzere Sağlık Bakanlığı adına tahsisi için kesin izin alındığını ifade etti.

Antalya İl Sağlık Müdürlüğü'nün, Sağlık Bakanlığı'na yaptığı teklif ile 300 yataklı Aksu Devlet Hastanesi'nin 2017-2019 yılı yatırım programına alındığını anımsatan Hülür, şunları kaydetti:

"Antalya'nın doğu bölgesinde yer alan ve bir turizm bölgesi olan Aksu'da hiç devlet hastanesinin bulunmaması ilimiz için büyük bir eksiklikti. Sağlık yatırımlarının hızla hayat bulduğu Antalya'da, Aksu ilçemizin de yeni bir hastaneye kavuşacak olması biz sağlık planlayıcısı ve yöneticilerini sonsuz mutlu ediyor. Planlanan hastanede 12 ameliyathane, 66 yataklı yoğun bakım, 82'si tek yataklı olmak üzere 158 hasta odası, 80 poliklinik odası olacak. Günümüz teknolojilerine uygun modern mimarisi ve güçlü alt yapısı ile Aksu ve Antalya halkının hizmetine açılacak olan hastanemizin özellikle bu bölgeye rahat bir nefes aldıracağı inancındayım."

Kaynak: AA