Adıyaman'da Kur'an-I Kerim'i Güzel Okuma Ve Hafızlık Yarışması

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün İmam Hatip Liseleri arasında düzenlenen Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma ve hafızlık yarışması yapıldı.

Adıyaman Atatürk Kız İmam Hatip Lisesi koordinesinde düzenlenen ve Şehit Fazıl Gür İmam Hatip Ortaokulu Konferans Salonunda gerçekleşen yarışmada, 14 öğrenci güzel okuma, 2 öğrenci ise hafızlık branşında katıldı.

Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma branşında Gerger Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Züleyha Koçtekin birinci olurken, hafızlık branşında ise Gölbaşı Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Gülşen Dağlı birinciliği elde etti.

Birinci olan öğrenciler Adıyaman'ı, bölge illerde Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma ve hafızlık bölge yarışmasında temsil edecek.

Atatürk Kız İmam Hatip Lisesi Müdürü Mehmet Demir, gazetecilere yaptığı açıklamada, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen yarışmanın her yıl düzenlendiğini söyledi.

İl ve ilçe birincilerinin bugün finali yapıldığını belirten Demir, "Toplam 16 yarışmacımız var. 14 yarışmacımız Kur’an-ı Kerim'i güzel okuma, iki yarışmacımız ise hafızlık için yarışıyorlar. Birinci olan kardeşlerimiz bölgemizde Adıyaman'ı temsil edecekler."

Öte yandan dereceye giren ilk üç öğrenciye çeyrek altın hediye verildi.

Kaynak: AA