Mehmetçik Ortaçağ'dan Kalan Pithos'a Sahip Çıktı

Pertek ilçesi kırsalındaki operasyonda arama yapılan bir evde, Ortaçağ'da tahıllar ile sıvı ürünleri saklamak için kullanılan bir metre 45 santimetre uzunluğunda Pithos (hububat küpü) ele geçirildi Yörede şu ana kadar tek parça halinde bulunan en büyük Pithos olduğu belirlenen tarihi eser, Mehmetçik tarafından İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne teslim edildi.

Mehmetçik Ortaçağ'dan Kalan Pithos'a Sahip Çıktı
Tunceli'nin Pertek ilçesi kırsalında, teröristlere yönelik operasyon yürüten Mehmetçik, Ortaçağ'da tahıllar ile sıvı ürünlerin saklanması amacıyla kullanılan dev bir Pithos (hububat küpü) ele geçirdi.

Teröristlerin bulunması ve etkisiz hale getirilmesi amacıyla ilçenin kırsalında İl Jandarma Komutanlığına bağlı birliklerce gerçekleştirilen operasyonda bir evde arama yapıldı.

Aramada, büyük bir Pithos bulan Mehmetçik, söz konusu eseri bulunduğu alandan titizlikle alıp İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne teslim etti.

Bu kurumdaki inceleme sonucu Ortaçağ dönemine ait olduğu anlaşılan Pithos'un, 95 santimetre karın çapında ve bir metre 45 santimetre uzunluğunda olduğu belirlendi.

Bu özellikleri bakımından bölgede şu ana kadar tek parça halinde bulunan Ortaçağ dönemine ait en büyük Pithos olduğu anlaşılan tarihi eser, kuruluş aşamasında olan Tunceli Kent Müzesi'nde sergilenecek.

Ortaçağ'da tahıl ürünleri başta olmak üzere şarap ve zeytinyağı gibi sıvı ürünlerinde depolanmasında kullanılan büyük bir küp olan Pithos'un, Kent Müzesi açılana kadar İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünde muhafaza altına alınacağı kaydedildi
Kaynak: AA