'Halk Elinde Hayvan Islahı Ülkesel Projesi'

Malatya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından "Halk Elinde Hayvan Islahı Ülkesel Projesi" kapsamında Yazıhan ve Arapgir ilçelerinde bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Birlikten yapılan açıklamaya göre, proje kapsamında Yazıhan ve Arapgir ilçelerinde düzenlenen toplantılarda yetiştiricilere proje hakkında bilgi verildi.

Birlik Başkanı İhsan Akın, programda yaptığı konuşmada, proje kapsamında küçükbaş hayvan küpelerini yetiştiricilere vereceklerini belirterek, "Yeni doğan kuzulara sizler küpeleri takarak, doğru şekilde kayıt altına almanız için bilgilendirme yapıyoruz. Ayrıca doğumdan sonra hayvanlarınıza verdiğiniz yemleri çeşitlendirin. Sadece arpa saman değil, kuru ot, yonca, fiğ verin." ifadelerini kullandı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Zeki Sadak ise aşılar ve hastalıklarla ilgili bilgilendirme yaparak, yetiştiricilere verilen destekleri anlattı.

Fırat Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zeki Erişir de proje kapsamında tutulan verilerin düzgün alınması ve kayıtların sağlıklı tutulmasının önemine dikkati çekti.

Kaynak: AA