Bulgar Çetecilerin Katliamı Gün Yüzüne Çıkarılacak

Edirne’nin Keşan ilçesine bağlı Karasatı köyünde 1912 yılında Bulgar çetelerince yapılan katliamın gün yüzüne çıkarılması için çalışma başlatıldı.

Bulgar Çetecilerin Katliamı Gün Yüzüne Çıkarılacak
Balkan Harbi esnafında 46 kişi Bulgar çeteciler tarafından katledilmişti.

Konuyla ilgili olarak Edirne İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Geçmiş, Edirne Şehit Alileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Faruk Çiftçi ve Edirne İl Genel Meclisi’nin CHP’li Üyesi Mehmet Ali Yetim, Karasatı köyünü ziyaret etti. Geçmiş, Karasatı köyünde, 1912 yılında Bulgar çeteciler tarafından yapılan katliamı gün yüzüne çıkaracaklarını kaydetti.



“12 yaşın üzerinde yaşayan tüm vatandaşlarımızı katletmişler”

Keşan’a yaptığı ziyaret hakkında değerlendirmelerde bulunan Geçmiş, “Keşan’ın Karasatı Köyü’nde, 1912 yılında Balkan Savaşları döneminde, Bulgar çetecileri tarafından yapılan katliamı gün yüzüne çıkarmak adına ziyarette bulunduk. Bununla ilgili olarak, Edirne Şehit Alileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Faruk Çiftçi’yle birlikte bölgede incelemelerde bulunduk. Daha önce Karasatı köyünün adı, Kanarya köyüymüş. Ama Bulgar çetecilerin yaptığı katliamdan sonra ‘Karasatı’ olmuş. Köyümüzde yaşayan vatandaşlarımızı satırla kesmelerinden ötürü böyle bir isim almış. 12 yaşın üzerinde yaşayan tüm vatandaşlarımızı katletmişler. Bunları gün yüzüne çıkarmaya çalışıyoruz. Yaşananları kayıt altına alıp, arşiv oluşturmaya çalışıyoruz” dedi.



“Kitabe yazacağız”

Mehmet Geçmiş, “Köyün girişine, ilerleyen süreç içerisinde, o günkü katliamı anlatan bir kitabe yazacağız. Şehitliğin olduğu bölgede 1 dönümlük alanı kamulaştırmayı hedefliyoruz. Tapuyu tescil edip, şehitlik adı altında, bırakmak istiyoruz. Bununla ilgili bir düzenleme yapılacak” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA