Altındağ Belediyesi'nin Altın Kadınlarından Mehmetçiğe Büyük Destek

Altındağ Belediyesi’ne bağlı Kadın Eğitim ve Kültür Merkezlerine üye 700 Altındağlı kadın, Zeytin Dalı Harekatı’nda cephede görev yapan 2 bin asker için el birliği yaptılar. Anneler ördükleri atkı, bere ve eldiven gibi eşyaları mektuplar eşliğinde Mehmetçiğe yolladılar.

Altındağ Belediyesi'nin Altın Kadınlarından Mehmetçiğe Büyük Destek


Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, hudutlarımızda ve bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak maksadıyla, Suriye’nin kuzey batısındaki Afrin bölgesinde, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ’a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek ve dost ve kardeş bölge halkını bunların baskı ve zulmünden kurtarmak üzere başlatılan ‘Zeytin Dalı Harekatı’ için Altındağlı kadınlar büyük bir proje başlattı. Kadın Eğitim ve Kültür Merkezlerine üye 700 Altındağlı kadın, cephede görev yapan 2 bin asker için adeta yürek birliği yaptılar. Duygulu anların yaşandığı ortamda, kimi anne yazdığı mektubu okurken ağladı, kimi anne ise bere örmeye devam ederken göz yaşlarına hakim olamadı. Anneler ördükleri atkı, bere ve eldiven gibi eşyaları mektuplar ve gözyaşları ile Mehmetçiğe yolladı.

“Sabaha kadar gözyaşı içerisinde haberleri izliyorum”

Zeytin Dalı Harekatı’nda cephede görevli olan Astsubay Melih Yılmaz’ın annesi Zeliha Yılmaz, “Zeytin Dalı Harekatı’ndaki Mehmetçiklerimize yardımda bulunmak için böyle bir organizasyon gerçekleştirdik. Operasyon başladığı günden beridir el birliği ile böyle bir çalışmaya girdik. Benim oğlum Afrin’de ve Zeytin Dalı Harekatı’nda görev yapmakta. Eline ulaşırsa inşallah biri ona gidecek. Oğlumla ara sıra görüşüyorum. Bana, ‘Sizin bir sıkıntınız olmasın, Allah’ın izniyle hepimiz döneceğiz’ dedi.

Sabaha kadar gözyaşı içerisinde haberleri izliyorum. Hiç mektup yazmadım duygusal olduğum için yazmakta istemedim. Tüm askerlerimizi Allah’a emanet ediyoruz. Tüm annelerin dualarında onlar var. Oğlumu çok seviyorum. Allah’a emanetsin oğlum” ifadelerini kullandı.

“Gerekirse kendimde Afrin’e giderim ve onların çamaşırlarını yıkarım”

Mehmetçik için yazdığı şiiri okuyan ve bir oğlunun Zeytin Dalı Harekatı’nda görev yaptığını belirten anne Şengül Bağcı duygu ve düşüncelerini şöyle anlattı:

“Biraz düşünceliyim ve uyuyamıyorum. Atkı ve bere ördüm onlar için. Oğlumla akşam telefonda konuştum, ‘İstanbul’dan bize atkı bere geldi’ dedi.

Sürekli konuşuyoruz onunla. Durumunun iyi olduğunu her şeyin yolunda olduğunu söylüyor. Vatanımız milletimiz sürekli böyle tehdit altında olacaksa oğlum orada kalsın ve hiç gelmesin. Rabbim hepsini korusun ve gerekirse kendimde Afrin’e giderim ve onların çamaşırlarını yıkarım her şeylerini yaparım. İçimde her şey kopuyor ama hiç bir şey yapamıyorum. Hainler pusu kurmuş ama bizim Mehmetçiğimiz hepsini halleder hayırlısıyla inşallah.”

“Ezan, bayrak ve vatan onlara emanet, onlarda Allah’a emanet”

Afrin’deki Mehmetçiğe bere, atkı ve eldiven dikip mektup eşliğinde bu eşyaları cepheye yollayacak olan anne Hatice Sağlam ise, “Atkı bere gibi şeyler diktik cepheye yollamak için ve sonra duygulandım bir mektup yazdım. Mektubumda, dilimizde olan dualardan çok fiili duaların olduğunu belirttim. Askerimiz için dua etmekte çok önemlidir. Biz o atkı bereleri dikerken ilmik ilmik dua ettik. Bu yaptığımız fiili dua oluyor ve daha makbul olduğunu düşünüyorum. Mektuba, Mehmetçik diye başladım. Bu güne kadar Mehmetçiğin ne anlama geldiğini bilmiyordum. Araştırdım ve öğrendikten sonra çok duygulandım. Ezan, bayrak ve vatan onlara emanet, onlarda Allah’a emanet” şeklinde konuştu.



Polis annesi Ayşe Çırakoğlu ise, yaptıkları berelere Besmele ile başladığını ve Fetih Süresi ile bitirdiklerini belirterek, Mehmetçiğin de bu operasyona Besmele ile başladığını ve inşallah Fetih ile çıkacaklarını vurgulayarak, zaferin bizim olacağını söyledi.



“30 yıldır sürdürülen mücadele içinde, en ciddi ve sonuç alınabileceğine inandığımız bir harekat yürütülüyor”

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki ise proje ile ilgili bilgiler aktararak, duygu ve düşüncelerini şöyle dile getirdi:

“Bu Anadolu coğrafyası hiçbir zaman düşmanlardan uzak kalmadı. Her zaman bu tür sıkıntılar yaşandı. Şuanda da Mehmetçik ülkeye 40 yıldır sıkıntı veren teröristlerle mücadele için oradalar. Altındağlı kadınlar ise, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımızla beraber olduklarını göstermek için böyle bir sorumluluk projesi kapsamında bir araya geldiler. Kendi elleri ile ördükleri atkıları ve şapkaları askerlerimize gönderecekler. Devletimiz askerimizin tüm ihtiyacını karşılıyor. Bu konuda askerimizin buna ihtiyacı yok ama ülkenin birlik ve beraberliğini göstermek için Türkiye’nin her tarafında bu tür sosyal projeler yapılmakta. Burada da kadınlarımızın kendi istekleri ile yaptıkları bu eşyaları Valiliğin organizesinde onların istediği bir yere yollayacağız. Bugün gazetelerde yabancı teröristlerin fotoğraflarını gördüm. Mücadele devam edecek. 30 yıldır sürdürülen mücadele içinde, en ciddi ve sonuç alınabileceğine inandığımız bir harekat yürütülüyor. Oralar inşallah temizlenecek.”
Kaynak: İHA