Yozgat'ta FETÖ Sanıklarına Hapis Cezası

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında haklarında açılan davada yargılanan 8'i tutuklu 10 sanık, 5 ile 8 yıl arasında değişen hapis cezasına çarptırıldı.

Yozgat'ta Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında haklarında açılan davada yargılanan 8'i tutuklu 10 sanığa, 5 ile 8 yıl arasında değişen hapis cezası verildi.

Yozgat Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan yargılanan tutuklu Muhammet Burak Dikmen, Mustafa Dilber, Nazmi Öztürk, Emre Solak, Nihat Güleç ve Kenan Kaplan ile tutuksuz Osman Apaydın ve Mahmut Öner ile avukatlar hazır bulundu. Kayhan Sayın ve Kadir İlkaz, tutuklu bulundukları cezaevinden SEGBİS aracılığıyla duruşmaya katıldı.

Sanık Nihat Güleç, cemaat denen grupla tanıştığına pişman olduğunu belirterek, "Keşke onlarla hiç tanışmasaydım, onların evinde kalmasaydım." dedi.

Sanık ve avukatları son savunmalarını yapıp mahkeme heyetinden tahliye ve beraatlarını istedi.

Mahkeme heyeti Kayhan Sayın'ı 8 yıl, Kenan Kaplan, Muhammet Burak Dikmen ve Emre Solak'ı 7 yıl 9 ay, Kadir İlkaz'ı 5 yıl 9 ay, Osman Apaydın ve Mustafa Dilber'i 7 yıl 6 ay, Nazmi Öztürk'ü 7 yıl, Nihat Güleç'i 7 yıl 10 ay, Mahmut Öner'i 5 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Heyet, sanıklardan Emre Solak, Mustafa Dilber ve Kadir İlkaz'ın tahliyesine de hükmetti.
Kaynak: AA