Uşak'ta 'Sektörlerin Sorunları Ve Yeni Ürün Geliştirilmesi' Toplantısı

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş: 'Türkiye'nin terör örgütlerine karşı sınır ötesi operasyonlar gerçekleştiriyor, bu operasyonlardaki başarımızın en önemli nedeni son 15 yılda bilime, bilgiye verilen önemdir, savunma sanayinde kendi silahını, mermisini yapan bir ülke olan Türkiye bu gücü ile başarılı oluyor'

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Ekrem Savaş, Türkiye'nin terör örgütlerine karşı sınır ötesi operasyonlar gerçekleştirdiğini belirterek, "Bu operasyonlardaki başarımızın en önemli nedeni son 15 yılda bilime, bilgiye verilen önemdir, savunma sanayinde kendi silahını, mermisini yapan bir ülke olan Türkiye bu gücü ile başarılı oluyor." dedi.

Uşak Üniversitesi ile Uşak Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü koordinasyonunda deri, tekstil ve seramik sektörlerinin sorunlarının tartışılması amacıyla düzenlenen "Sektörlerin sorunları ve yeni ürün geliştirilmesi" başlıklı toplantı, Uşak Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Savaş, üniversite sanayi işbirliğinin geliştirilmesini istediklerini söyledi.

Üniversitelerin sadece öğrenci yetiştiren merkezler olmadığını, bilimi üreten ve yayan, ülkenin gelişmesine, ekonomiye katkı sağlamak amacıyla çalışma yapan eğitim kurumları olduğunu söyleyen Rektör Savaş, Uşak Üniversitesinin de bu misyonla hareket ettiğinin altını çizdi.

Bilginin üretildiği en önemli yerlerin üniversiteler olduğunu belirten Savaş, "Bugün ülkemiz yedi düvele karşı mücadele ediyor. Sınır ötesinde terör örgütlerine karşı operasyonlar gerçekleştiriyor ve bunu başarıyla yürütüyor. Bu mücadeledeki başarımızın en önemli nedeni son 15 yılda bilime, bilgiye verilen önemdir. Savunma sanayinde kendi silahını, mermisini yapan bir ülke olan Türkiye bu gücü ile teröre karşı mücadele ediyor." ifadelerini kullandı.

Uşak Üniversitesinde tekstil bölümünün 1990 yılında kurulduğunu ancak bugüne kadar sanayi-üniversite işbirliğinin tam olarak sağlanmadığını savunan Savaş, şunları söyledi:

"Üniversitemiz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2016 yılında tekstil, deri ve seramik sektörlerinde ihtisas üniversitesi olarak ilan edildi. Bizde üniversite olarak bu sektörlerin gelişimine nasıl katkı sağlarız konuşmak için sizleri buraya davet ettik. Bugün tekstil yarın deri sonraki günde seramik sektörü ile ilgili toplantı düzenlenecek. İş adamlarımızın bu toplantılarda sorunlarını dinleyip bizden istediklerini öğreneceğiz. Ben sizlerin üniversiteye gelmenizi istiyorum, bizler sizin ayağınıza gelmekten gocunmayız, ancak sizlerde çocuklarınızı gönderdiğiniz üniversiteye gelin. Ortak çalışalım, siz kazanın ülkemiz kazansın."

Uşak Valisi Salim Demir ise, Türkiye'nin kalkınmasında herkese görev düştüğünü belirterek üniversite - sanayi işbirliğinin önemine değindi.

Türkiye'de çok ciddi gelişmeler yaşandığını belirten Vali Demir, "Ülkemiz dünyanın en önemli noktasında bulunuyor. Bu bilinçle son 15 yılda artık dünyada söz sahibi olan ülkeler arasına girdik. Daha güçlü olmalıyız, güçlü sanayiye ve ekonomiye sahip olmamız lazım. Dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmek istiyoruz. 2023, 2053, 2071 hedeflerimiz var. Bunları gerçekleştirmek için Uşak olarak çok çalışmalıyız. İş dünyası ile çeşitli toplantılar düzenliyoruz. Bu toplantıda bu anlamda çok önemli." diye konuştu.

Konuşmaların ardından akademisyenler, tekstil sektörü ile ilgili sunumlar yaptı.
Kaynak: AA