Günay Boğaziçi Üniversitesinde Eskişehir'i Anlattı

AK Parti Eskişehir Milletvekili ve AKPM üyesi Günay: 'Dezavantajlı grupların kendilerini geliştirmesi, mesleki eğitim alarak iş gücüne katılması için başlattığım TADEM projesi Türkiye’nin batı bölgesinde bir örnek olmuştur'.

AK Parti Eskişehir Milletvekili ve Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) üyesi Emine Nur Günay, dezavantajlı grupların kendilerini geliştirmesi, mesleki eğitim alarak iş gücüne katılması için başlattığı Toplum ve Aile Destek Merkezleri (TADEM) projesi Türkiye'nin batı bölgesinde örnek olduğunu bildirdi.

Uzun süre profesör öğretim üyesi olarak görev yaptığı Boğaziçi Üniversitesinde "Avrupa Siyaset Okulu" programı kapsamında "İnovasyon ve Kapsayıcı İnovatif Politikalar" konulu ders veren Günay, Eskişehir’deki projelerden örnekler sundu.

Sunumunun kapsayıcı inovatif politikalar bölümüne örnek olarak Eskişehir’de 20 Aralık 2016 tarihinde birinci fazını başlattığı Toplum ve Aile Destek Merkezi (TADEM) gösteren Günay, şöyle devam etti:

"Eskişehir’de açılan TADEM’ler kapsayıcı büyümenin desteklenmesi anlamında en güzel örneklerden bir tanesi. Dezavantajlı grupların kendilerini geliştirmesi, mesleki eğitim alarak iş gücüne katılması için kurulan TADEM’ler Türkiye'nin batı bölgesinde bir örnek olmuştur.

TADEM'lerde kişisel gelişim ve mesleki teknik olarak iki ana başlıkta açılan 132 kursta yaklaşık bin 900 kursiyer eğitimlerini tamamlamış ve belgelerini almıştır. İlk günden beri desteğini esirgemeyen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve tüm diğer kurumlara teşekkür ediyor, emeği geçen herkesi kutluyorum. Bir diğer güzel örnek ise Eskişehir İlçeleri Yenilikçi Atılım Platformu'dur (EİYAP) bu projemiz, yerel değerlerin inovatif yaklaşımlar ile markalaşması ve bununla birlikte katma değeri yüksek üretim ve ihracatı hedeflemektedir.

Kuşkonmaz konusunda geldiğimiz nokta ortadadır. Sakaryabaşı'nın tanıtımı konusunda da önemli yol aldık. EİYAP Projesi hızlanarak devam edecek aldığımız sonuçları kamuoyuyla da paylaşmaya devam edeceğiz."

Günay, "Eskişehir’de gerçekleştirdiğim projelerde, çalıştığımız konularda akademisyen birikimimin çok faydasını gördüm. Bu tarz projeler akademik yaklaşım olmadan, belirli hedefler konmadan, kısa, orta ve uzun vadeli planları yapılmadan gerçekleştirilemez. İstek, azim ve kararlılık kadar mantık, sistematik yaklaşım ve bilime de ihtiyacımız var. Bizim için sonuç ve sürdürülebilirlik önemli. Projelerden aldığımız çıktıları da ayrıca toparlayarak bir rapor halinde sunacağız." diye konuştu.

"Kadın güçlenirse toplum güçlenir"

Çalışmalarında kadın ve gençlere öncelik verdiğini aktaran Günay, şunları kaydetti:

"Toplumun her kesimi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ancak kadınlarımız, toplumumuzun en temel yapı taşı olan ailede büyük önem ve rol sahibidir. Geleceğimizi şekillendiren annelerimiz dolayısıyla kadınlarımızdır. Bu sebeple kadınlarımıza ve geleceğimizin teminatı gençlerimize her anlamda fayda sağlamak önceliğim olmuştur. Lütfen şunu unutmayın; kadın güçlenirse toplum güçlenir."

Kaynak: AA