Gölcük'te '21. Asırda Ümmetin Umudu Türkiye' Konferansı

Gölcük Erzurumlular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından "21. Asırda Ümmetin Umudu Türkiye" konferansı düzenlendi.

Gölcük Kongre Sarayı'nda düzenlenen konferansta Doç. Dr. Oğuzhan Aydın, Türkiye'nin zulümden kaçan vatandaşlara kapısını açtığını söyledi.

Türk milletinin her zaman ümmedin umudu olmaya devam edeceğini aktaran Aydın, "Bütün Türk dünyası manevi şahısların hepsini sahiplenmiştir. Askerlerimiz bile savaşa giderken, ölüme gittiğini biliyordu. Bizler böyle kutsal manevi şahısları olan milletiz. Bu yüzden bizler birbirimize küsmemeli, 3 günden fazla küs durmamalıyız." dedi.

Dernek Başkanı Muhammet Turan da sanayileşmeyle birlikte Türkiye'de göç hareketlerinin 1951 yılında başladığını belirterek, "Farklı yerlerden gelen insanlar, dernekleşme yoluna gitmiş, kendi kültürlerini tanıtma yoluna gitmiştir. Bizler de Gölcük'te bir araya gelip, Erzurum'un kültürünü yansıtmaya çalışıyoruz. Bugün bu programı gerçekleştirerek, yaşanan sürece dernek olarak katkı sağlamak istedik." diye konuştu.

Konferansa, AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, AK Parti İlçe Başkanı İdris Alp, CHP İlçe Başkanı İsmet İşeri, MHP İlçe Başkanı Bilal Çakır ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA