Çayıralan'da TKDK Projeleri Anlatıldı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) uzmanları Çayıralan ilçesinde yaptığı toplantıda IPARD 3. Başvuru çağrı ilanı hakkında bilgi verdi.

Şehit Yarbay Yusuf Turgut Ortaokulu Spor Salonunda düzenlenen toplantıda TKDK uzmanları Gamze Cengiz, Ufuk Baytar, Göksu Polat ve Halil İbrahim Deniz IPARD 3'de yer alan et üreten işletmeler, süt inekçiliği, kanatlı etler, çiftlik faaliyetleri, makine ekipman alımı destekleri, yapım işleri desteği, hizmet alımı destekleri yatırımları konusunda katılımcılara bilgi aktardı.

Kabul edilen projelere yüzde 40-70 oranında hibe desteği verileceği söyleyen Proje Başvuru Uzmanı Gamze Cengiz, şunları kaydetti:

"Çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve iş geliştirmeye yönelik yatırım projelerine hibe desteği almak isteyenlerin başvuruları 12 Şubat 2018 tarihinden itibaren, yatırımın uygulanacağı ilde bulunan TKDK il koordinatörlüklerinde kabul edilmeye başlanacak. Online proje başvuru sistemi 12 Mart 2018 tarihinde kapatılacak ve başvuruların son teslim tarihi de 15 Mart 2018 olacak.

Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar için proje başvuruları ise 1 Mart 2018 tarihinde başlayacak. Online proje başvuru sisteminin 2 Nisan’da kapatılacağı başvurular için son teslim tarihi de 5 Nisan 2018 olarak belirlendi."

Kaynak: AA