Ayvalık'ta Hava Kirliliği Ölçülüyor

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde Ayvalık Kent Konseyinin talebi doğrultusunda, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce hava kirliliği ölçümü yapılıyor.

Bu kapsamda Marmara Bölge Temiz Hava Müdürlüğü bünyesindeki hava ölçüm cihazlarıyla yüklü mobil istasyon, Ayvalık'taki eski otogar bölgesine konuşlandırıldı.

Çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Rahmi Gençer, gazetecilere yaptığı açıklamada, ölçümlerle ilçedeki hava kirliliği oranının, tespit edeceğini belirtti.

Gençer, şunları kaydetti:

"Bakanlık yetkililerimize bu hizmeti için teşekkür ediyorum. 3 ay süresince Ayvalık'ın tam ortasına konuşlandırılan bu istasyonla, Ayvalık'ın havası tahlil edilecek ve bu çalışmaların sonucunda elimizde resmi bir rapor olacak. Bu yüzden de bu çalışma son derece önemlidir. Biz Ayvalık Belediye Meclisi olarak da geçen yıl içerisinde ilçemize doğalgaz gelmesi için resmi müracaatımızı yapmıştık. Hatta doğalgaz hatlarının döşenmesi sırasında ilçemizdeki cadde ve sokaklarda oluşacak olumsuzlukları da Ayvalık Belediyesi olarak karşılama kararı almıştık. Şu anda bu mobil istasyonunun 3 ay süresince yağacağı çalışmaların ardından bize verilecek resmi bir rapor ise coğrafi olarak ilçemize çok yakın olan Burhaniye'ye kadar gelecek olan doğalgazın Ayvalık'a getirilmesini sağlayabilmek adına bizim için önemli bir sonuç olacaktır."

Kaynak: AA