Adana'daki FETÖ/PDY Davası

Öğretmenlerin de aralarında bulunduğu, biri tutuklu 32 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında haklarında dava açılan, aralarında öğretmenlerin de bulunduğu, biri tutuklu 32 kişinin yargılandığı davanın duruşması görüldü.

Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesince görülen duruşmaya, tutuklu yargılanan Mustafa Karakurt ve bazı tutuksuz sanıklar ile avukatları katıldı.

Mahkeme Başkanı, sanık Nurhan E'nin üzerine kayıtlı 3 telefon hattında da ByLock tespiti yapıldığı bilgisini okuyarak, savunma istedi.

Mahkemeye ulaşan belgeleri kabul etmediğini belirten sanık Nurhan E, "Tutanaktan bana okunan isimlerin hiçbirisini tanımıyorum. Daha önceki aşamalarda verdiğim beyanlarımı tekrar ederim. Suçlamaları kabul etmiyorum. Beraatimi talep ederim." dedi.

Bunun üzerine Mahkeme Başkanı da Nurhan E'ye, "ByLock'u yüklemedim ve kullanmadım diyorsun. Üzerine kayıtlı 3 telefon hattında da ByLock çıktı. ID numarası bile mahkemeye ulaştı." ifadelerini kullandı.

Tutuklu sanık Karakurt ise savunmasında mahrem imam olduğu yönündeki iddiaları kabul etmedi. Tahliyesini isteyen Karakurt, beraat talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, tutuksuz sanıkların adli kontrollerinin kaldırılması talebinin reddi ve tutuklu yargılanan Karakurt'un mevcut halinin devamına karar verdi.

Duruşma, 10 Nisan'a ertelendi.
Kaynak: AA