15 Temmuz Şehit Ve Gazi Yakınları Kartepe'de Ağırlandı

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, 15 Temmuz şehit ve gazi yakınlarını Kartepe’de misafir etti.

15 Temmuz Şehit Ve Gazi Yakınları Kartepe'de Ağırlandı
Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, 15 Temmuz hain darbe girişiminde 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde yaralanan ve direnişi başlatan kadın olan Safiye Bayat ile beraberindeki şehit ve gazi yakınlarını Kartepe’de ağırladı. Perşembe günü Kartepe’ye gelen heyet Cuma Günü Kartepe Belediyesi ekiplerinin öncülüğünde zirvedeki kayak merkezine gitti. Eğlenceli vakit geçiren heyet aynı zamanda kayak eğitimi de aldı.

Kartepe’nin güzelliklerini keşfe çıkan 15 Temmuz şehit ve gazi yakınları belediye ekipleri eşliğinde Uzuntarla Doğal Yaşam Parkı’nda yürüyüş yaparak yabani hayvanları izledi. Yürüyüş sonrasında Kartepe Belediyesi’nin vizyon projeleri arasında yer alan Atla terapi Merkezi’ni ziyaret ettiler. Burada yetkililerden bilgi alan şehit ve gazi yakınları emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Kartepe’de bir AVM tarafından misafir edilen 15 Temmuz şehit ve gazi yakınlarına ücretsiz sinema keyfinin yanı sıra çeşitli ikramlarda da bulunuldu. Çocuklar ise macera parkında güzel vakit geçirdiler. Günün sonuna doğru SEKA Kağıt Müzesi ve Bilim Merkezi ziyaret edildi. Burada çocuklara bilim gösterisi yapıldı.

Bu ziyaretlerin ardından Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez ile bir araya gelen 15 Temmuz şehit ve gazi yakınları her şey için teşekkür ettiler. 15 Temmuz şehit ve gazilerinin haklarının asla ödenemeyeceğini belirten Başkan Üzülmez, “15 Temmuz hain darbe girişimi ülkemize yönelik bir işgal girişimidir. Emperyalistlerin istekleri doğrultusunda bütün yaşam damarları kesilerek ülkemiz birinin emrine verilecek ve sömürge yapılacaktı. Ama unuttukları bir şey vardı. O da necip Türk milletinin cesaretidir. Türk milleti var olduğundan bu yana özgür yaşamış bir millettir. Özgürlüğümüz uğruna neler yaptıklarımız şanlı tarihimizde görülmektedir. Kartepemizi ziyaret eden 15 Temmuz şehit ve gazi yakınlarını ağırlamaktan dolayı çok mutluyuz. Ne yapsak haklarını ödeyemeyiz” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA